Nieuws

Inschrijving Huttenbouwdorp Noorderhout binnenkort open !

Huttenbouwdorp Noorderhout 2018:

glijden op een extra lange super-aquabaan !

meebouwen aan een mega-houtkasteel !

Beste kinderen/huttenbouwers, beste ouders, beste vrijwilligers,

Ook dit jaar is er weer in de laatste week van de zomervakantie een feestelijk huttenbouwdorp op de mooie natuurspeelplaats Noorderhout, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal op de geluidswal.

Huttenbouwdorp Noorderhout is er vooral voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 uit Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord, maar vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes uit heel Gouda zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Met dit jaar onder andere:

  • een extra lange SUPER aquabaan;
  • veel nieuwe spelletjes en activiteiten: ook oud-huttenbouwers, die als kind vroeger hebben meegedaan en de afgelopen jaren hebben meegeholpen, gaan nu zelf activiteiten organiseren;
  • je kunt naast je eigen hut óók meebouwen aan het nieuwe MEGA – Houtkasteel;
  • en natuurlijk de laatste nacht in je eigen hut blijven slapen.

Het huttenbouwdorp in de laatste week van de zomervakantie, van maandag 20 tot en met donderdag 23 augustus 2018.

De inschrijving start dinsdag 3 april as. Zorg dat je er snel bij bent …

Meer weten? Alle info, foto’s en video’s staan op deze website en op de facebookpagina  www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout/  . Of stuur alvast een mail naar  contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl . Huttenbouwdorp Noorderhout wordt georganiseerd door bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck www.wijkteamplaswijck.nl

Wij kijken zelf ook weer uit naar een mooie en relaxte afsluiting van de zomervakantie …
Graag iedereen weer tot ziens!
Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout

Nieuwjaar

Beste kinderen/huttenbouwers, beste ouders, beste vrijwilligers,

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we net als iedereen nog even terug én ook weer vooruit naar dit nieuwe jaar. Vooral zijn we blij en trots met weer een zeer geslaagd Huttenbouwdorp Noorderhout, voor jong en oud: de reacties van de kinderen, ouders en vrijwilligers over het huttenbouwdorp vorig jaar waren gelukkig heel positief: ‘relaxt, veel activiteiten, leuk, spannend, gezellig’.

We zijn daarom al weer begonnen aan de voorbereidingen voor 2018. Dat doen we met plezier, en met een groot team van enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Er komen enkele nieuwe activiteiten, maar verklappen doen we nu nog niets. We zijn ook trots dat komend jaar een aantal oud huttenbouwers, die als kind vroeger hebben meegedaan en de afgelopen jaren hebben meegeholpen, nu zelf activiteiten gaan organiseren.

Noteert u de data voor 2018 vast in uw agenda? Net als vorige jaren is het huttenbouwdorp in de laatste week van de zomervakantie, het duurt vier dagen, van maandag 20 tot en met donderdag 23 augustus 2018. Huttenbouwdorp Noorderhout is er vooral voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 uit Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord, maar iedereen uit Gouda doet mee.

Iedereen een gezellige en veilige jaarwisseling gewenst en een voorspoedig 2018. We zien u graag bij Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 om er samen weer een geweldig zomerevenement van te maken.

 


 

Relaxt en vrolijk huttenbouwdorp

Helemaal geslaagd en geweldig, aldus kinderen, ouders en vrijwilligers: ook het huttenbouwdorp noorderhout 2017 was weer relaxt, met veel activiteiten, getimmer en vrolijke gezichten. Als staf hebben we genoten van het plezier dat de kinderen hebben gehad.

Maandag zijn we zonovergoten van start gegaan, alleen dinsdagmiddag werd het weer te slecht en hebben we besloten om de kinderen eerder naar huis te laten gaan. Positief dit jaar was het enorme aantal vrijwilligers die veel én goed hebben geholpen. Ook leuk om te zien dat een grote vaste groep van trainees en stagescholieren steeds meer taken overneemt, en nog goed ook. Ook positief: opnieuw de goede samenwerking tussen de huttenbouwdorpen Noorderhout, Kadebuurt, Goudse Hout, Goverwelle/Oost, Kleurenpalet en Westergouwe die elkaars ideeën, ervaringen, spullen en zelfs vrijwilligers delen! Verder waren de nieuwe cateringtent en de nieuwe chill-lego-speelhoek tent een succes.

Speciale dank aan de ook dit jaar weer vele relaties en sponsors, in het bijzonder Verhage, Kevin de Jong, Leon Verkleij, Leon van Hevelingen, Broere Beregening, Boels, Ballorig, Gamma, de Jeugdbrandweer Gouda, Arjos Pronk Entertainment, Ricardo de DJ en de Goudse Manage.

Op onze facebook pagina  Facebook Huttenbouwdorp Noorderhout  enkele foto’s met onder andere de prijsuitreiking (gefeliciteerd hut 2 en 18 en veel plezier bij onze sponsor Ballorig!), in en rondom de Natuurspeelplaats Noorderhout levend stratego en lasergamen, natuurlijk paard- en ponyrijden, danceclinics, het ‘Pallet Parcours’, het Avondspel, KinderCircus Zeker&Vast, het blijven slapen in de eigen hut, de natuurexcursie, de filmmiddag, de kanjers van de EHBO Gouda (met zeer veel dank aan jullie, echt goed), de technische dienst, de aquabaan, Skippy de piraat, de geweldige catering, de staf die elke avond met elkaar eet, en nog veel meer …

’s Avonds bij het kampvuur hebben we al de plannen voor volgend jaar besproken … we kijken terug op een mooi zomerevenement en zien iedereen graag weer volgend jaar terug!

 

.

Na prima ochtend gaat middagprogramma gewoon door !

 

Vervolgbericht

De kinderen hebben een prima ochtend gehad en goed doorgewerkt aan de hutten. We hebben uitgebreid gesproken over de weersverwachting voor vanmiddag en hebben er vertrouwen in dat het middagprogramma ook kan doorgaan. Alle spellen staan dan ook klaar en de extra activiteiten kunnen ook beginnen. We zien u graag vanmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur om uw kind(eren) weer op te halen en de hutten te bewonderen. Maar eerst nu lunchen !

 

Programma vanochtend gaat door (wel regenkleding!), om 12 uur nader bericht over vanmiddag

Beste ouder/verzorgers, vrijwilligers, trainees, stagescholieren,

Wij krijgen vragen van ouders wat we doen met slecht weer. Vandaag zijn de weersverwachtingen namelijk wisselend.

Veiligheid van alle deelnemers, vooral die van de kinderen, staat voorop. Zo kunnen wij vanwege slechte weersverwachtingen het programma wijzigen of afgelasten. Wij houden daarom de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten. Vanochtend gaan wij zoals gebruikelijk van start. Indien nodig hebben wij in de nabije omgeving drie opvanglocaties waar alle deelnemers naar toe gaan.

Om 12 uur volgt een nieuw bericht, dan of het middagprogramma doorgaat.

De eerste kinderen staan al te trappelen aan de poort, zij hebben er zin in!

Als u besluit om uw kind(eren) vandaag toch thuis te houden, wilt u ons dan informeren?

Bij vragen kunt u altijd bellen.

Huttenbouwdorp Noorderhout
06 239 56 999

 

.

 

Programma en activiteiten

De voorbereidingen zijn zo goed als klaar. Met 230 kinderen en 200 vrijwilligers wordt het weer een feestelijk en relaxt zomerevenement voor jong en oud. Het huttenbouwdorp krijgt dit jaar weer een andere indeling, met extra faciliteiten voor de vele trainees en stagescholieren  en ook de altijd populaire en gezellige Speel-Chill-Lego-Spelletjes tent krijgt een andere plaats.

Vanavond is het programma naar alle deelnemers, vrijwilligers, trainees en stagescholieren gestuurd. Veel succesvolle activiteiten komen terug en uiteraard hebben we ook enkele nieuwe, leuke activiteiten. Uiteraard is er weer Levend Stratego, paard/ponyrijden bij de Goudse Manage, het Kindercircus, lasergamen, dance clinics, de SprookjesKookHoek, natuurexcursies, de Aquabaan, een bijzondere waterwedstrijd, het Pallet Parcours met dit jaar extra …. (!), het Avondspel en natuurlijk de laatste nacht blijven slapen in de eigen hut.

Donderdagmiddag is de Natuurspeelplaats Noorderhout open voor alle ouders, opa’s/oma’s, familie, buren, broertjes/zusjes, vriendjes/vriendinnetjes, ieder is van harte welkom om de hutten te bewonderen!

Beschermzooltjes te koop

Veiligheid bij het huttenbouwen is natuurlijk belangrijk. Om de veiligheid van de kinderen en vrijwilligers zo goed mogelijk te borgen gelden er daarom bij het huttenbouwdorp huisregels. Een hut mag bijvoorbeeld maximaal één verdieping hoog mag zijn. Ook zijn dichte, stevige schoenen verplicht en zijn slippers niet toegestaan.

Hoewel er weinig ongelukken gebeuren, bieden wij als extra bescherming de mogelijkheid dat u voor u zelf en uw kind(eren) speciale beschermzooltjes koopt. De veiligheidszooltjes zijn flexibel maar tegelijk ook zeer sterk. Dit biedt een extra bescherming tegen spijkers in de voeten.

Alle deelnemers hebben inmiddels een mail gehad om tegen gereduceerde prijs deze beschermzooltjes te kopen.

.