Nieuws

Wachtlijst …

Er komen veel vragen binnen nu bekend is geworden dat het huttenbouwdorp bij het zwembad er mee stopt. Wij vinden het eerst en vooral heel jammer voor de kinderen daar. We hebben natuurlijk nog gekeken of we extra plaatsen kunnen vrijmaken bij Huttenbouwdorp Noorderhout, waar veel kinderen uit Plaswijck, Bloemendaal en Gouda Noord komen, maar er is al een grote wachtlijst. We hadden dit jaar al extra aanmeldingen. Ook bij onze andere huttenbouwdorpen zoals Goudse Hout is er een reservelijst. Alleen bij Westergouwe zijn er nog plaatsen, maar dat is in de eerste week van de zomervakantie. Al onze huttenbouwdorpen gaan door, Noorderhout, Goudse Hout en Westergouwe, en ook de huttenbouwdorpen die wij ondersteunen zoals Kadebuurt en van Corine. Huttenbouwdorp Noorderhout heeft een grote en ervaren staf en we zullen zeker kijken hoe we volgend jaar alle kinderen kunnen helpen.

 

.

 

Nu druk bezig met hutindeling !

Beste ouders, kinderen, vrijwilligers,

Alle voorbereidingen bij Huttenbouwdorp Noorderhout lopen voorspoedig! Er is gelukkig weer een grote groep vrijwilligers die meehelpt en ook dit jaar is er weer een feestelijk en extra leuk programma. Met goed nieuws want we krijgen een nieuwe wateraansluiting en dit jaar zullen er dan ook veel leuke, spannende en vooral natte activiteiten zijn. En natuurlijk de extra lange aquabaan … onze geweldige technische dienst is al druk bezig om alles uit te zoeken.

We zijn nu ook bezig met de hutindeling en doen natuurlijk ons best om ook alle kinderen van de reservelijst een plaats te geven.

Er zijn dit jaar extra veel kinderen die de laatste nacht in hun eigen hut willen blijven slapen. Het is overigens niet verplicht: alleen de oudere kinderen mogen blijven slapen en uiteraard alléén als de ouders dat goed vinden. Het is met alle sfeerverlichting altijd een heel leuke en bijzondere sfeer, ook voor alle vrijwilligers en staf.

Voor informatie kunt u altijd bellen of mailen, zie contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl of bel 06 239 56 999.

Voor alle kinderen uit vooral Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord!

Met vriendelijke groet, Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout

Eerste nieuwsmail verstuurd

De voorbereidingen verlopen voorspoedig! Aan alle deelnemers en vrijwilligers is vandaag ook een nieuwsmail verstuurd met daarin onder andere informatie over de hutindeling, de vrijwilligersindeling, de AVG en het ‘waterspektakel’. Wel ingeschreven en niet ontvangen? Laat het weten! Gelukkig zijn er ook dit jaar weer veel ouders en vrijwilligers die meehelpen. Wij kijken zelf ook weer uit naar een feestelijke en relaxte afsluiting van de zomervakantie …

Inschrijving Huttenbouwdorp Noorderhout binnenkort open !

Huttenbouwdorp Noorderhout 2018:

glijden op een extra lange super-aquabaan !

meebouwen aan een mega-houtkasteel !

Beste kinderen/huttenbouwers, beste ouders, beste vrijwilligers,

Ook dit jaar is er weer in de laatste week van de zomervakantie een feestelijk huttenbouwdorp op de mooie natuurspeelplaats Noorderhout, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal op de geluidswal.

Huttenbouwdorp Noorderhout is er vooral voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 uit Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord, maar vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes uit heel Gouda zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Met dit jaar onder andere:

  • een extra lange SUPER aquabaan;
  • veel nieuwe spelletjes en activiteiten: ook oud-huttenbouwers, die als kind vroeger hebben meegedaan en de afgelopen jaren hebben meegeholpen, gaan nu zelf activiteiten organiseren;
  • je kunt naast je eigen hut óók meebouwen aan het nieuwe MEGA – Houtkasteel;
  • en natuurlijk de laatste nacht in je eigen hut blijven slapen.

Het huttenbouwdorp in de laatste week van de zomervakantie, van maandag 20 tot en met donderdag 23 augustus 2018.

De inschrijving start dinsdag 3 april as. Zorg dat je er snel bij bent …

Meer weten? Alle info, foto’s en video’s staan op deze website en op de facebookpagina  www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout/  . Of stuur alvast een mail naar  contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl . Huttenbouwdorp Noorderhout wordt georganiseerd door bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck www.wijkteamplaswijck.nl

Wij kijken zelf ook weer uit naar een mooie en relaxte afsluiting van de zomervakantie …
Graag iedereen weer tot ziens!
Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout

Nieuwjaar

Beste kinderen/huttenbouwers, beste ouders, beste vrijwilligers,

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we net als iedereen nog even terug én ook weer vooruit naar dit nieuwe jaar. Vooral zijn we blij en trots met weer een zeer geslaagd Huttenbouwdorp Noorderhout, voor jong en oud: de reacties van de kinderen, ouders en vrijwilligers over het huttenbouwdorp vorig jaar waren gelukkig heel positief: ‘relaxt, veel activiteiten, leuk, spannend, gezellig’.

We zijn daarom al weer begonnen aan de voorbereidingen voor 2018. Dat doen we met plezier, en met een groot team van enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Er komen enkele nieuwe activiteiten, maar verklappen doen we nu nog niets. We zijn ook trots dat komend jaar een aantal oud huttenbouwers, die als kind vroeger hebben meegedaan en de afgelopen jaren hebben meegeholpen, nu zelf activiteiten gaan organiseren.

Noteert u de data voor 2018 vast in uw agenda? Net als vorige jaren is het huttenbouwdorp in de laatste week van de zomervakantie, het duurt vier dagen, van maandag 20 tot en met donderdag 23 augustus 2018. Huttenbouwdorp Noorderhout is er vooral voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 uit Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord, maar iedereen uit Gouda doet mee.

Iedereen een gezellige en veilige jaarwisseling gewenst en een voorspoedig 2018. We zien u graag bij Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 om er samen weer een geweldig zomerevenement van te maken.

 


 

Relaxt en vrolijk huttenbouwdorp

Helemaal geslaagd en geweldig, aldus kinderen, ouders en vrijwilligers: ook het huttenbouwdorp noorderhout 2017 was weer relaxt, met veel activiteiten, getimmer en vrolijke gezichten. Als staf hebben we genoten van het plezier dat de kinderen hebben gehad.

Maandag zijn we zonovergoten van start gegaan, alleen dinsdagmiddag werd het weer te slecht en hebben we besloten om de kinderen eerder naar huis te laten gaan. Positief dit jaar was het enorme aantal vrijwilligers die veel én goed hebben geholpen. Ook leuk om te zien dat een grote vaste groep van trainees en stagescholieren steeds meer taken overneemt, en nog goed ook. Ook positief: opnieuw de goede samenwerking tussen de huttenbouwdorpen Noorderhout, Kadebuurt, Goudse Hout, Goverwelle/Oost, Kleurenpalet en Westergouwe die elkaars ideeën, ervaringen, spullen en zelfs vrijwilligers delen! Verder waren de nieuwe cateringtent en de nieuwe chill-lego-speelhoek tent een succes.

Speciale dank aan de ook dit jaar weer vele relaties en sponsors, in het bijzonder Verhage, Kevin de Jong, Leon Verkleij, Leon van Hevelingen, Broere Beregening, Boels, Ballorig, Gamma, de Jeugdbrandweer Gouda, Arjos Pronk Entertainment, Ricardo de DJ en de Goudse Manage.

Op onze facebook pagina  Facebook Huttenbouwdorp Noorderhout  enkele foto’s met onder andere de prijsuitreiking (gefeliciteerd hut 2 en 18 en veel plezier bij onze sponsor Ballorig!), in en rondom de Natuurspeelplaats Noorderhout levend stratego en lasergamen, natuurlijk paard- en ponyrijden, danceclinics, het ‘Pallet Parcours’, het Avondspel, KinderCircus Zeker&Vast, het blijven slapen in de eigen hut, de natuurexcursie, de filmmiddag, de kanjers van de EHBO Gouda (met zeer veel dank aan jullie, echt goed), de technische dienst, de aquabaan, Skippy de piraat, de geweldige catering, de staf die elke avond met elkaar eet, en nog veel meer …

’s Avonds bij het kampvuur hebben we al de plannen voor volgend jaar besproken … we kijken terug op een mooi zomerevenement en zien iedereen graag weer volgend jaar terug!

 

.

Na prima ochtend gaat middagprogramma gewoon door !

 

Vervolgbericht

De kinderen hebben een prima ochtend gehad en goed doorgewerkt aan de hutten. We hebben uitgebreid gesproken over de weersverwachting voor vanmiddag en hebben er vertrouwen in dat het middagprogramma ook kan doorgaan. Alle spellen staan dan ook klaar en de extra activiteiten kunnen ook beginnen. We zien u graag vanmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur om uw kind(eren) weer op te halen en de hutten te bewonderen. Maar eerst nu lunchen !

 

Programma vanochtend gaat door (wel regenkleding!), om 12 uur nader bericht over vanmiddag

Beste ouder/verzorgers, vrijwilligers, trainees, stagescholieren,

Wij krijgen vragen van ouders wat we doen met slecht weer. Vandaag zijn de weersverwachtingen namelijk wisselend.

Veiligheid van alle deelnemers, vooral die van de kinderen, staat voorop. Zo kunnen wij vanwege slechte weersverwachtingen het programma wijzigen of afgelasten. Wij houden daarom de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten. Vanochtend gaan wij zoals gebruikelijk van start. Indien nodig hebben wij in de nabije omgeving drie opvanglocaties waar alle deelnemers naar toe gaan.

Om 12 uur volgt een nieuw bericht, dan of het middagprogramma doorgaat.

De eerste kinderen staan al te trappelen aan de poort, zij hebben er zin in!

Als u besluit om uw kind(eren) vandaag toch thuis te houden, wilt u ons dan informeren?

Bij vragen kunt u altijd bellen.

Huttenbouwdorp Noorderhout
06 239 56 999

 

.