Nieuws

‘Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !’

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

Als afsluiting van 2018 kijken we graag terug op een sfeervol en relaxt huttenbouwdorp noorderhout: er is een ‘Happy Filmpje’ gemaakt, voor alle kinderen, ouders en vrijwilligers, met een korte terugblik, vliegen over de aquabanen en goede herinneringen.

Meedoen, meehelpen, meedenken bij de voorbereidingen voor 2019 !? Of als vrijwilliger ook meehelpen !? U kunt zich al aanmelden via het formulier op http://www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl/meehelpen/vrijwilligers/  .  Bij ons altijd leuk, leerzaam en vooral (zeer) gezellig …

Iedereen veel dank voor alle hulp en graag weer tot volgend jaar!

Veel kijkplezier op

Video mp4 Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !

Video wmv Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !

Met vriendelijke groet,
Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout

 

Een relaxt en ontspannen huttenbouwdorp voor jong en oud

Het was een bijzonder huttenbouwdorp: met 235 kinderen, 170 vrijwilligers en 45 trainees en stagescholieren waren er nog nooit zoveel mensen …. maar tegelijk is het nog nooit zo relaxt en ontspannen geweest. We hoorden het gelukkig van iedereen, van jong en oud, een relaxte sfeer van begin tot eind met veel leuke extra activiteiten.

Ook als staf hebben we een geweldige tijd gehad en veel gelachen, het is inmiddels een goed ingewerkt team dat ook als team met elkaar werkt. Met alles wat er in de wereld gebeurt is het belangrijk dat we afgelopen week op een klein stukje Noorderhout de laatste week van de zomervakantie met elkaar in goede harmonie hebben gevierd.

En natuurlijk, dit jaar alle dagen ideaal weer. Met mooie herinneringen aan de extra aquabanen, het blijven slapen van de kinderen met alle lichtjes en kampvuren, het paard- en ponyrijden, het levend stratego, het kindercircus, het lasergamen en nog veel meer.

Natuurlijk, er zijn een aantal verbeterpunten. Maar alles is goed gegaan en er zijn 40 mooie hutten gebouwd. Iedereen heeft dan ook de eerste prijs gehad, een tegoed bon bij Verhage (nogmaals veel dank!).

Op  https://www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout/   zijn alvast enkele foto’s geplaatst met onder andere de burgemeester op bezoek, de EHBO Vereniging (weer veel dank jullie!), het hek gaat open (allemaal aftellen), de aquabanen op woensdag waterdag, bouw van de hutten, vrijwilligster in actie, huttenbouwdorp bij avond (kinderen blijven slapen), de kids-bootcamp, opbouw huttenbouwdorp, super catering !, in de chilltent van alles te doen, frietjes van Verhage, samen eten staf elke avond (en plannen maken voor volgend jaar), alweer nieuw hout naar boven brengen, de hutbonnen, doorlopend dagprogramma op tv scherm (kinderen weten ‘mijnheer Jeroen’ meteen te vinden), enz., enz.

We zijn bezig enkele video’s te maken, die komen nog. De vakantie is voorbij, iedereen dank voor de mooie tijd met elkaar, iedereen graag weer tot ziens, en bewaar de goede herinneringen …

 


 

De laatste voorbereidingen

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

We zijn allemaal weer terug van vakantie en nu bezig met de laatste voorbereidingen voor het huttenbouwdorp volgende week. Alles loopt goed. Deze week ook nog twee grote partijen hout ophalen en dan gaan we as. zaterdag beginnen met de opbouw.

Alle kinderen hebben inmiddels de hutindeling ontvangen en de ouders en vrijwilligers de dagindeling. Ook dit jaar weer veel dank aan de vrijwilligers en ouders voor ieders hulp en medewerking. Ook de ondersteuning van winkels, bedrijven en instellingen is dit jaar weer geweldig, vooral met gratis materiaal en spullen, veel dank!

Met 235 kinderen, 140 vrijwilligers, 45 trainees/stagescholieren en 30 vrijwilligers/stafleden gaan we er een sfeervol zomerfeest van maken, voor jong en oud, voor kinderen, ouders en alle vrijwilligers. En gelukkig, de weersverwachtingen zien er nu ook veel beter uit.

Vanavond krijgen alle deelnemers weer een nieuwsmail.

Wordt vervolgd!

 

 

 

 

 

 

 


 

Wachtlijst …

Er komen veel vragen binnen nu bekend is geworden dat het huttenbouwdorp bij het zwembad er mee stopt. Wij vinden het eerst en vooral heel jammer voor de kinderen daar. We hebben natuurlijk nog gekeken of we extra plaatsen kunnen vrijmaken bij Huttenbouwdorp Noorderhout, waar veel kinderen uit Plaswijck, Bloemendaal en Gouda Noord komen, maar er is al een grote wachtlijst. We hadden dit jaar al extra aanmeldingen. Ook bij onze andere huttenbouwdorpen zoals Goudse Hout is er een reservelijst. Alleen bij Westergouwe zijn er nog plaatsen, maar dat is in de eerste week van de zomervakantie. Al onze huttenbouwdorpen gaan door, Noorderhout, Goudse Hout en Westergouwe, en ook de huttenbouwdorpen die wij ondersteunen zoals Kadebuurt en van Corine. Huttenbouwdorp Noorderhout heeft een grote en ervaren staf en we zullen zeker kijken hoe we volgend jaar alle kinderen kunnen helpen.

 


 

 

Nu druk bezig met hutindeling !

Beste ouders, kinderen, vrijwilligers,

Alle voorbereidingen bij Huttenbouwdorp Noorderhout lopen voorspoedig! Er is gelukkig weer een grote groep vrijwilligers die meehelpt en ook dit jaar is er weer een feestelijk en extra leuk programma. Met goed nieuws want we krijgen een nieuwe wateraansluiting en dit jaar zullen er dan ook veel leuke, spannende en vooral natte activiteiten zijn. En natuurlijk de extra lange aquabaan … onze geweldige technische dienst is al druk bezig om alles uit te zoeken.

We zijn nu ook bezig met de hutindeling en doen natuurlijk ons best om ook alle kinderen van de reservelijst een plaats te geven.

Er zijn dit jaar extra veel kinderen die de laatste nacht in hun eigen hut willen blijven slapen. Het is overigens niet verplicht: alleen de oudere kinderen mogen blijven slapen en uiteraard alléén als de ouders dat goed vinden. Het is met alle sfeerverlichting altijd een heel leuke en bijzondere sfeer, ook voor alle vrijwilligers en staf.

Voor informatie kunt u altijd bellen of mailen, zie contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl of bel 06 239 56 999.

Voor alle kinderen uit vooral Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord!

Met vriendelijke groet, Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout

 


 

Eerste nieuwsmail verstuurd

De voorbereidingen verlopen voorspoedig! Aan alle deelnemers en vrijwilligers is vandaag ook een nieuwsmail verstuurd met daarin onder andere informatie over de hutindeling, de vrijwilligersindeling, de AVG en het ‘waterspektakel’. Wel ingeschreven en niet ontvangen? Laat het weten! Gelukkig zijn er ook dit jaar weer veel ouders en vrijwilligers die meehelpen. Wij kijken zelf ook weer uit naar een feestelijke en relaxte afsluiting van de zomervakantie …

Inschrijving Huttenbouwdorp Noorderhout binnenkort open !

Huttenbouwdorp Noorderhout 2018:

glijden op een extra lange super-aquabaan !

meebouwen aan een mega-houtkasteel !

Beste kinderen/huttenbouwers, beste ouders, beste vrijwilligers,

Ook dit jaar is er weer in de laatste week van de zomervakantie een feestelijk huttenbouwdorp op de mooie natuurspeelplaats Noorderhout, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal op de geluidswal.

Huttenbouwdorp Noorderhout is er vooral voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 uit Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord, maar vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes uit heel Gouda zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Met dit jaar onder andere:

  • een extra lange SUPER aquabaan;
  • veel nieuwe spelletjes en activiteiten: ook oud-huttenbouwers, die als kind vroeger hebben meegedaan en de afgelopen jaren hebben meegeholpen, gaan nu zelf activiteiten organiseren;
  • je kunt naast je eigen hut óók meebouwen aan het nieuwe MEGA – Houtkasteel;
  • en natuurlijk de laatste nacht in je eigen hut blijven slapen.

Het huttenbouwdorp in de laatste week van de zomervakantie, van maandag 20 tot en met donderdag 23 augustus 2018.

De inschrijving start dinsdag 3 april as. Zorg dat je er snel bij bent …

Meer weten? Alle info, foto’s en video’s staan op deze website en op de facebookpagina  www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout/  . Of stuur alvast een mail naar  contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl . Huttenbouwdorp Noorderhout wordt georganiseerd door bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck www.wijkteamplaswijck.nl

Wij kijken zelf ook weer uit naar een mooie en relaxte afsluiting van de zomervakantie …
Graag iedereen weer tot ziens!
Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout

Nieuwjaar

Beste kinderen/huttenbouwers, beste ouders, beste vrijwilligers,

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we net als iedereen nog even terug én ook weer vooruit naar dit nieuwe jaar. Vooral zijn we blij en trots met weer een zeer geslaagd Huttenbouwdorp Noorderhout, voor jong en oud: de reacties van de kinderen, ouders en vrijwilligers over het huttenbouwdorp vorig jaar waren gelukkig heel positief: ‘relaxt, veel activiteiten, leuk, spannend, gezellig’.

We zijn daarom al weer begonnen aan de voorbereidingen voor 2018. Dat doen we met plezier, en met een groot team van enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Er komen enkele nieuwe activiteiten, maar verklappen doen we nu nog niets. We zijn ook trots dat komend jaar een aantal oud huttenbouwers, die als kind vroeger hebben meegedaan en de afgelopen jaren hebben meegeholpen, nu zelf activiteiten gaan organiseren.

Noteert u de data voor 2018 vast in uw agenda? Net als vorige jaren is het huttenbouwdorp in de laatste week van de zomervakantie, het duurt vier dagen, van maandag 20 tot en met donderdag 23 augustus 2018. Huttenbouwdorp Noorderhout is er vooral voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 uit Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord, maar iedereen uit Gouda doet mee.

Iedereen een gezellige en veilige jaarwisseling gewenst en een voorspoedig 2018. We zien u graag bij Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 om er samen weer een geweldig zomerevenement van te maken.