Huttenbouwdorp Noorderhout 2021: ideaal weer en zeer relaxt

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

Het is alweer voorbij …

We hadden natuurlijk vorige week geweldig weer. Op woensdag-waterdag was het zonnig en warm, ideaal voor de vier aquabanen, het plezier van de kinderen was tot ver te horen.

Sowieso was het ook deze keer weer een zeer geslaagd Huttenbouwdorp Noorderhout, zo horen we van kinderen en ouders. Wat we ook vaak terughoren, vooral van ouders en kinderen die voor de eerste keer meedoen, zoveel kinderen (245) en zoveel hutten (42) en toch zo relaxt. Dat is ook wat we elk jaar graag willen, een mooi en ontspannen zomerfeest in de buitenlucht voor jong en oud.

Wat ook bijzonder was: dit jaar waren er extra corona maatregelen, zoals een coronascan bij de ingang. Maar iedereen heeft goed meegeholpen en zich aan de corona regels gehouden. Eigenlijk heeft iedereen meegewerkt aan een veilig huttenbouwdorp. Dank dus voor ieders medewerking.

Wat ook positief opviel: de dertig Next Generations (veelal oud huttenbouwers) die met veel plezier en enthousiasme hebben meegeholpen en steeds meer in de organisatie prima meedoen. Jammer dat het blijven slapen vanwege de coronaregels dit jaar niet mocht doorgaan, maar onder andere de chilltent bovenaan de heuvel was dit jaar zeer populair, kinderen kunnen daar even rustig chillen en tekenen en knutselen met de speel-dozen. En weet u hoeveel bijenballen er zijn gemaakt? Corine heeft er met de kinderen 750 gemaakt!
Een speciale dank ook aan de vele, vele vrijwilligers dit jaar. Er zijn gelukkig altijd veel vrijwilligers die meehelpen bij het Huttenbouwdorp Noorderhout. Dit jaar ging het zeer goed en is er ook veel gelachen. Veel dank aan jullie!

Graag bedanken wij de volgende organisaties en personen, die dit jaar een speciale bijdrage hebben geleverd aan het slagen van het elfde achtereenvolgende Huttenbouwdorp Noorderhout: Corine van de bijenballen, Cyclus (https://cyclusnv.nl/), Van Doorne Geldermalen (https://vandoornbuitenruimte.nl/), EHBO Vereniging Gouda (https://www.facebook.com/ehbovereniginggouda), de gemeente Gouda (www.gouda.nl), Gromax (https://gromaxverhuur.nl/), de Jeugdbrandweer Gouda (https://www.jeugdbrandweer.nl/gouda/), Kaashakker in het winkelcentrum https://defijnproever.nl/ Kippie in het winkelcentrum (https://www.kippie.nl/kippie-gouda), Van Loon Carservice (https://vanlooncarservice.nl/), Migag Koreaans eten (https://korean-food.nl/), Patricia de beste huttenbouwhoutspijkerhamernatuurspeelplaatskinderplankentimmer deskundige van heel Nederland die de prijsuitreiking geweldig heeft gedaan, Plus Koornneef Gouda (https://www.plus.nl/supermarkten/gouda_plus-koornneef_284), Promen (https://promen.nl/) en natuurlijk Wijngo (https://promen.nl/ en https://wijngo.nl/verhuur).

Op https://www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout enkele leuke foto’s. De meeste zijn van afstand, want vanwege privacyregels mogen kinderen niet herkenbaar in beeld.

Wij kijken zelf terug met veel plezier en enthousiasme, als staf, als vrijwilliger, als wijkbewoner, als deelnemer, op een geweldig zomerfeest voor jong en oud.

De bandensporen liggen nog even in het zand, bewaar de mooie herinneringen en we zien iedereen graag weer volgend jaar!

Met vriendelijke zomergroet,
Staf Huttenbouwdorp Noorderhout