Nieuws

Inschrijving voor Huttenbouwdorp Noorderhout 2019 start as. zondag 24 maart om 15.00 uur

Beste ouders, beste kinderen,

Goed nieuws, de inschrijving voor het Huttenbouwdorp Noorderhout 2019 zal as. zondag 24 maart om 15.00 uur opengaan! Op http://www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl/huttenbouwdorp/inschrijven/ zal het inschrijfformulier beschikbaar komen. Het formulier is nog eenvoudiger dan vorig jaar. Ook is de betaalmodule ingebouwd, de prijzen worden gelijk opgeteld en u kunt dus gelijk betalen. Wacht u niet te lang met inschrijven want vol is vol.

U kunt ook gelijk uw kind(eren) aanmelden voor de leuke, extra activiteiten, zoals het Avondspel, Bijenballen maken, Hair Make Over, Kinder Circus, Kinder Koken, Kinder Yoga, Lasergamen, Levend Stratego, Natuurexcursie, Ponyrijden, Popschool en natuurlijk voor de oudere kinderen het blijven slapen in de eigen hut. Ook kunt u uw vrijwilligersdagen invullen.

De deelnameprijs voor vier dagen vakantieplezier met veel extra activiteiten is voor het eerste kind € 30, voor het tweede kind € 27,50 en voor meer kinderen € 25. Degenen met een stads- of rotterdampas betalen € 10 voor elk kind. Ook is het mogelijk een regeling aan te vragen, u betaalt dan geen deelnamekosten.

Het huttenbouwdorp is van maandag maandag 26 tot en met donderdag 29 augustus 2019, in de laatste week van de zomervakantie, op de prachtige Natuurspeelplaats Noorderhout.

Voorop staat weer dat we met elkaar, jong een oud, een mooi zomerevenement hebben in een feestelijke en relaxte sfeer. We hopen iedereen dus weer te zien! Voor vragen kunt u altijd mailen naar of mail naar contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl of bellen met 06 239 56 999.

Nog vier dagen wachten en dan … !

Met vriendelijke groet,

Huttenbouwdorp Noorderhout

 


 

 

 

Dit jaar naast huttenbouwen veel leuke extra activiteiten

Beste ouders en kinderen,

Afgelopen donderdag hebben we met de grote staf weer een zeer gezellig overleg gehad, alles in harmonie. Veel inbreng en veel leuke en goede ideeën. Iedereen wil weer een feestelijk zomerevenement voor jong en oud.

Veel info volgt nog maar dit zijn de activiteiten die we dit jaar extra gaan bieden. Veel oude bekenden, maar dan in een nieuw jasje, en weer enkele nieuwe activiteiten.

Sommige activiteiten doen alle kinderen tegelijk (zoals de aquabanen en de bootcamps), bij andere activiteiten mogen kinderen het zelf weten (chilltent), bij de meesten activiteiten kunnen de ouders hun kind(eren) hiervoor aanmelden.

 • Aquabanen: als altijd op de woensdagmiddag, we hebben er een leuke aquabaan bij.
 • Avondspel: woensdagavond, voor het slapen gaan, ook dit jaar weer verzorgd door de Next Generation: jongeren die vroeger als bouwer hebben meegedaan en nu zelf sport- en spelactiviteiten organiseren voor de kinderen.
 • Bijenballen en bijenhotel maken. Is nieuw. We gaan in groepjes werken aan leuke en nuttige voorzieningen voor een meer bijvriendelijke natuurspeelplaats én voor je eigen tuin omgeving.
 • Bootcamp: voor de kinderen, dit jaar samen.
 • Chilltent: als altijd met veel rustige chill-doe-dingen, of gewoon lekker zitten.
 • Hair Make Over: Claudia onze kapster zal … !?!
 • Kinder Circus: naast de chilltent met allerlei circusacts werken.
 • Kinder Koken: een groot succes vorig jaar en ook dit jaar kunnen kinderen weer leuke en lekkere dingen met elkaar maken … en daarna opeten natuurlijk.
 • Kinder Yoga: vorig jaar gestart en ook dit jaar weer in de natuur kennismaken met yoga.
 • Lasergamen: natuurlijk er weer bij, maar dit jaar anders …
 • Levend Stratego: als altijd een groot succes.
 • Natuurexcursie: in groepjes op het Noorderhout zien wat er allemaal in de natuur leeft.
 • Ponyrijden: kinderen die willen mogen weer gaan ponyrijden bij de Ruiterclub.
 • Popschool: oefenen met instrumenten? Kan ook!
 • Slapen blijven: als het mag van de ouders kunnen de oudere kinderen de laatste nacht in hun eigen hut blijven slapen.

 

Binnenkort start de inschrijving ….  Nog even wachten dus … !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Inschrijving Huttenbouwdorp Noorderhout 2019 binnenkort open

Beste ouders en kinderen,

Graag vertellen we alvast wat over het huttenbouwdorp komende zomer. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen, we doen het met plezier en hebben er zelf ook veel zin in. Gelukkig is iedereen van de staf er ook dit jaar weer bij. Ook zijn er weer nieuwe vrijwilligers / stafleden met leuke en nieuwe ideeën!

Het huttenbouwdorp is zoals altijd in de laatste week van de zomervakantie. Dit jaar is dat van maandag 26 tot en met donderdag 29 augustus 2019. De laatste dag stoppen we dit jaar eerder. De locatie is natuurlijk de mooie natuurspeelplaats Noorderhout, vlakbij het winkelcentrum, op de geluidswal.

De inschrijving zal dit jaar eerder starten, waarschijnlijk deze maand al. Houdt website en facebook in de gaten, of abonneer u op de nieuwsmail, dan krijgt u als eerste bericht van de voorinschrijving. We zijn nu alles aan het testen, de inschrijving en betaling zal dit jaar nog makkelijker gaan.

Het programma is als altijd met veel extra activiteiten. Ponyrijden, lasergamen, levend stratego, kinderyoga, natuurexcursies, kinderkoken, enz., enz.. De ‘Woensdag Waterdag’ wordt uitgebreider met meer en andere aquabanen. Nieuw wordt onder andere een natuuractiviteit, leuk en leerzaam voor de kinderen, waar de kinderen in de chilltent aan kunnen werken.

Omdat we nu een eigen wateraansluiting hebben én vanwege de positieve reacties vorig jaar komen er niet alleen voor de ouders en vrijwilligers maar óók voor de kinderen luxe toiletunits.

Natuurlijk mogen de oudere kinderen de laatste nacht weer in hun eigen hut blijven slapen (uiteraard als het mag van de ouders), een mooie traditie met een bijzondere sfeer.

Een verandering dit jaar is de deelnameprijs. Die zal iets hoger worden, maar tegelijk zal er een meer uitgebreide kortingsregeling komen.

Wat we vooral gaan proberen is de feestelijke en relaxte sfeer van vorige jaren vast te houden. Bij alles wat er in de wereld gebeurt is het belangrijk dat we op een klein stukje Noorderhout met elkaar een mooie afsluiting van de zomervakantie hebben. Wat zeker ook blijft is het ’s avonds samen eten met elkaar. Binnenkort komen we met de grote staf bij elkaar en dan zullen er ongetwijfeld nog leukere ideeën komen. We houden u op de hoogte.

Meer weten? Bel met 06 239 56 999 of stuur een mail naar contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl . Dan bent u als eerste op de hoogte als de voorinschrijving start.

Graag tot ziens!

Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout

 

 

 

 


 

‘Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !’

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

Als afsluiting van 2018 kijken we graag terug op een sfeervol en relaxt huttenbouwdorp noorderhout: er is een ‘Happy Filmpje’ gemaakt, voor alle kinderen, ouders en vrijwilligers, met een korte terugblik, vliegen over de aquabanen en goede herinneringen.

Meedoen, meehelpen, meedenken bij de voorbereidingen voor 2019 !? Of als vrijwilliger ook meehelpen !? U kunt zich al aanmelden via het formulier op http://www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl/meehelpen/vrijwilligers/  .  Bij ons altijd leuk, leerzaam en vooral (zeer) gezellig …

Iedereen veel dank voor alle hulp en graag weer tot volgend jaar!

Veel kijkplezier op

Video mp4 Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !

Video wmv Happy Huttenbouwdorp Noorderhout 2018 !

Met vriendelijke groet,
Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout


 

Een relaxt en ontspannen huttenbouwdorp voor jong en oud

Het was een bijzonder huttenbouwdorp: met 235 kinderen, 170 vrijwilligers en 45 trainees en stagescholieren waren er nog nooit zoveel mensen …. maar tegelijk is het nog nooit zo relaxt en ontspannen geweest. We hoorden het gelukkig van iedereen, van jong en oud, een relaxte sfeer van begin tot eind met veel leuke extra activiteiten.

Ook als staf hebben we een geweldige tijd gehad en veel gelachen, het is inmiddels een goed ingewerkt team dat ook als team met elkaar werkt. Met alles wat er in de wereld gebeurt is het belangrijk dat we afgelopen week op een klein stukje Noorderhout de laatste week van de zomervakantie met elkaar in goede harmonie hebben gevierd.

En natuurlijk, dit jaar alle dagen ideaal weer. Met mooie herinneringen aan de extra aquabanen, het blijven slapen van de kinderen met alle lichtjes en kampvuren, het paard- en ponyrijden, het levend stratego, het kindercircus, het lasergamen en nog veel meer.

Natuurlijk, er zijn een aantal verbeterpunten. Maar alles is goed gegaan en er zijn 40 mooie hutten gebouwd. Iedereen heeft dan ook de eerste prijs gehad, een tegoed bon bij Verhage (nogmaals veel dank!).

Op  https://www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout/   zijn alvast enkele foto’s geplaatst met onder andere de burgemeester op bezoek, de EHBO Vereniging (weer veel dank jullie!), het hek gaat open (allemaal aftellen), de aquabanen op woensdag waterdag, bouw van de hutten, vrijwilligster in actie, huttenbouwdorp bij avond (kinderen blijven slapen), de kids-bootcamp, opbouw huttenbouwdorp, super catering !, in de chilltent van alles te doen, frietjes van Verhage, samen eten staf elke avond (en plannen maken voor volgend jaar), alweer nieuw hout naar boven brengen, de hutbonnen, doorlopend dagprogramma op tv scherm (kinderen weten ‘mijnheer Jeroen’ meteen te vinden), enz., enz.

We zijn bezig enkele video’s te maken, die komen nog. De vakantie is voorbij, iedereen dank voor de mooie tijd met elkaar, iedereen graag weer tot ziens, en bewaar de goede herinneringen …

 


 

De laatste voorbereidingen

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

We zijn allemaal weer terug van vakantie en nu bezig met de laatste voorbereidingen voor het huttenbouwdorp volgende week. Alles loopt goed. Deze week ook nog twee grote partijen hout ophalen en dan gaan we as. zaterdag beginnen met de opbouw.

Alle kinderen hebben inmiddels de hutindeling ontvangen en de ouders en vrijwilligers de dagindeling. Ook dit jaar weer veel dank aan de vrijwilligers en ouders voor ieders hulp en medewerking. Ook de ondersteuning van winkels, bedrijven en instellingen is dit jaar weer geweldig, vooral met gratis materiaal en spullen, veel dank!

Met 235 kinderen, 140 vrijwilligers, 45 trainees/stagescholieren en 30 vrijwilligers/stafleden gaan we er een sfeervol zomerfeest van maken, voor jong en oud, voor kinderen, ouders en alle vrijwilligers. En gelukkig, de weersverwachtingen zien er nu ook veel beter uit.

Vanavond krijgen alle deelnemers weer een nieuwsmail.

Wordt vervolgd!

 

 

 

 

 

 

 


 

Wachtlijst …

Er komen veel vragen binnen nu bekend is geworden dat het huttenbouwdorp bij het zwembad er mee stopt. Wij vinden het eerst en vooral heel jammer voor de kinderen daar. We hebben natuurlijk nog gekeken of we extra plaatsen kunnen vrijmaken bij Huttenbouwdorp Noorderhout, waar veel kinderen uit Plaswijck, Bloemendaal en Gouda Noord komen, maar er is al een grote wachtlijst. We hadden dit jaar al extra aanmeldingen. Ook bij onze andere huttenbouwdorpen zoals Goudse Hout is er een reservelijst. Alleen bij Westergouwe zijn er nog plaatsen, maar dat is in de eerste week van de zomervakantie. Al onze huttenbouwdorpen gaan door, Noorderhout, Goudse Hout en Westergouwe, en ook de huttenbouwdorpen die wij ondersteunen zoals Kadebuurt en van Corine. Huttenbouwdorp Noorderhout heeft een grote en ervaren staf en we zullen zeker kijken hoe we volgend jaar alle kinderen kunnen helpen.

 


 

 

Nu druk bezig met hutindeling !

Beste ouders, kinderen, vrijwilligers,

Alle voorbereidingen bij Huttenbouwdorp Noorderhout lopen voorspoedig! Er is gelukkig weer een grote groep vrijwilligers die meehelpt en ook dit jaar is er weer een feestelijk en extra leuk programma. Met goed nieuws want we krijgen een nieuwe wateraansluiting en dit jaar zullen er dan ook veel leuke, spannende en vooral natte activiteiten zijn. En natuurlijk de extra lange aquabaan … onze geweldige technische dienst is al druk bezig om alles uit te zoeken.

We zijn nu ook bezig met de hutindeling en doen natuurlijk ons best om ook alle kinderen van de reservelijst een plaats te geven.

Er zijn dit jaar extra veel kinderen die de laatste nacht in hun eigen hut willen blijven slapen. Het is overigens niet verplicht: alleen de oudere kinderen mogen blijven slapen en uiteraard alléén als de ouders dat goed vinden. Het is met alle sfeerverlichting altijd een heel leuke en bijzondere sfeer, ook voor alle vrijwilligers en staf.

Voor informatie kunt u altijd bellen of mailen, zie contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl of bel 06 239 56 999.

Voor alle kinderen uit vooral Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord!

Met vriendelijke groet, Organisatieteam Huttenbouwdorp Noorderhout

 


 

Eerste nieuwsmail verstuurd

De voorbereidingen verlopen voorspoedig! Aan alle deelnemers en vrijwilligers is vandaag ook een nieuwsmail verstuurd met daarin onder andere informatie over de hutindeling, de vrijwilligersindeling, de AVG en het ‘waterspektakel’. Wel ingeschreven en niet ontvangen? Laat het weten! Gelukkig zijn er ook dit jaar weer veel ouders en vrijwilligers die meehelpen. Wij kijken zelf ook weer uit naar een feestelijke en relaxte afsluiting van de zomervakantie …