Nieuws

Eerste deelnameformulieren verstuurd

 

Beste ouders en kinderen,

Deze week zijn de eerste deelnameformulieren verstuurd. Er waren weer veel aanmeldingen, meer dan er plaatsen zijn. Degenen die vorig jaar / vorige jaren hebben meegedaan krijgen als eerste het deelnameformulier. Het gaat dan om het wel of niet blijven slapen in de eigen hut de laatste nacht, de deelname aan extra activiteiten, de bestelling van beschermzooltjes, de vrijwilligersdagen en de betaling. Degenen die op de wachtlijst staan (helaas, helaas …) krijgen ook bericht.

 


 

Huttenbouwen in laatste week zomervakantie 2024

Beste kinderen, ouders en vrijwilligers,

De voorbereidingen voor Huttenbouwdorp Noorderhout 2024 zijn al weer begonnen. Ook dit jaar in de laatste week van de zomervakantie, van maandag 19 tot en met donderdagochtend 22 augustus. De inschrijving start zaterdag 23 maart om 17.00 uur precies. Jongeren, trainees, scholieren die een maatschappelijke stage zoeken en NG’s kunnen zich wel alvast aanmelden. Op onze facebook pagina https://www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout/ staat ook meer informatie. Heeft u vragen of suggesties, stuur dan een mail of bel met 06 53 18 18 53. Graag weer tot ziens!

 

Hieronder het facebookbericht en de nieuwsmail van begin janurai 2024:

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

Opnieuw huttenbouwen in de zomer!  Ook dit jaar is er weer een leuk en actief Huttenbouwdorp Noorderhout voor jong en oud. De voorbereidingen zijn al begonnen en we hopen dat het net zo leuk wordt als vorige jaren.

 

Leuk om te weten

 • Ook dit jaar zijn er naast huttenbouwen extra activiteiten, zoals onder andere Lasergamen, Levend stratego, Hair Make Over en Voetballen.
 • Wat ook blijft is Woensdagmiddag Waterdag met de superleuke aquabanen.
 •  De chill-tent staat natuurlijk weer bovenaan de heuvel, om even lekker uit te rusten, om te tekenen én voor het mooie uitzicht!
 • De oudere kinderen (10, 11, 12 jaar) kunnen als het mag van hun ouders de woensdagnacht in de eigen hut blijven slapen … eigenlijk wel één van de leukste en spannendste onderdelen van het huttenbouwdorp …..
 • Die woensdagavond is er óók de Familieavond: familie, vrienden, opa en oma’s, etc. kunnen dan de mooie hutten die gebouwd zijn bewonderen.

 

Praktische info: wie, waar en wanneer

 • Wanneer: ons huttenbouwdorp is altijd in de laatste week van de zomervakantie. Dat is dit jaar van maandag 19 augustus t/m donderdag-ochtend 23 augustus 2024, dus 3,5 dag.
 • Doelgroep: speciaal bedoeld voor kinderen van groep 3 (leeftijd 7 jaar) tot en met groep 8 (leeftijd 12 jaar) uit vooral Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord.
 • Locatie: als altijd de geweldige Natuurspeelplaats Noorderhout, op de geluidswal, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal.

 

Belangrijk bij de inschrijving zaterdagmiddag 23 maart om 17.00 uur

 • De inschrijving start zaterdag 23 maart 2024 om 17.00 uur precies! Het inschrijfformulier staat dan op de website www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl.
 • Wees er op tijd bij, vorig jaar ging het erg snel en vol is vol.
 • Ouders kunnen opgeven welke kinderen samen een hut willen bouwen.
 • Alleen met elkaar kunnen we er weer een succes van maken: meehelpen is de gewoonte geworden en wij verwachten van iedereen dan ook dat hij/zij meehelpt.
 • De deelnameprijs voor drie en een halve dag vakantieplezier met extra activiteiten is net als vorig jaar € 45,50 per kind. Voor degenen met minder financiële ruimte is dat € 9,50.

 

Stagiairs, trainees en jongeren kunnen zich al aanmelden

Elk jaar doen er veel stagiairs, trainees en jongeren mee, vaak oud-huttenbouwers. We noemen ze de NG’s, de Next Generation. Ze helpen mee waar mogelijk, onder andere bij de spelactiviteiten. Er is een maximum aantal jongeren/trainees/stagiairs dat kan meedoen, dus als je wilt meedoen of je maatschappelijke stage bij ons wilt doen, meld je dan al aan via  https://www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl/huttenbouwdorp/inschrijven-jongeren-trainees-stagiairs/  .

 

Filmpje voor een leuke impressie …

Kijkt u nog eens met uw kind(eren) naar het filmpje van twee jaar terug, te zien op https://youtu.be/ZwiHo72gcYQ ….

 

Huttenbouwdorp Noorderhout is al jarenlang een leuke en actieve afsluiting van de vakantie. We hopen weer op een mooi zomerevenement ! Zaterdagmiddag staat het inschrijvingsformulier live ….

Met vriendelijke timmer en spijker groet,
Organisatie Huttenbouwdorp Noorderhout
06 53 18 18 53
contact@huttenbouwdorpnoorderhout.nl
www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl

 

 

 

 


 

Huttenbouwdorp Noorderhout 2023 weer als vanouds

 

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

Huttenbouwdorp Noorderhout 2023 is alweer voorbij …

Het was weer een geweldig huttenbouwdorp als vanouds! Warm weer bij de aquabanen op Woensdag Waterdag. En de oudere kinderen konden weer de laatste nacht blijven slapen in de eigen hut. Wat we gelukkig terughoren is dat jong en oud een fijn en relaxt huttenbouwdorp heeft gehad.

Dit keer was er zelfs een vliegtuighut gebouwd (!), maar alle 38 hutten die zijn gebouwd door de 240 kinderen waren even mooi. We hebben natuurlijk ook geweldig weer gehad. Geen regen, geen hittegolf, alles precies goed.

Wat dit jaar vooral opviel was de prima inzet van de ouders / vrijwilligers. Veel komen elk jaar terug en melden zich aan voor of de opbouw, of bij de huttenbouwdagen, of bij het opruimen. Er is steeds meer ervaring en dat is te merken, elk jaar gaat het steeds sneller. Dank dus voor ieders inzet!

Nieuw was de Familie Avond op de woensdagavond: alle ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes konden de hutten bewonderen. Het was een drukke maar ook relaxte sfeer, volgend jaar dus weer …

Ook het blijven slapen kon eindelijk weer doorgaan, na de coronajaren en het slechte weer vorig jaar. Alles is goed gegaan.

Graag bedanken wij de volgende organisaties, die dit jaar een speciale bijdrage hebben geleverd aan het slagen van het Huttenbouwdorp Noorderhout 2023:

 • Cyclus (https://cyclusnv.nl/),
 • EHBO Vereniging Gouda (https://www.facebook.com/ehbovereniginggouda),
 • de gemeente Gouda (www.gouda.nl),
 • Gromax (https://gromaxverhuur.nl/),
 • de Fijnproever in het winkelcentrum Bloemendaal (https://defijnproever.nl/),
 • Van Loon Carservice (https://vanlooncarservice.nl/),
 • Plus Paul Schipper (https://www.plus.nl/supermarkten/gouda_plus-paul-schipper_284),
 • Promen (https://promen.nl/)
 • en natuurlijk Wijngo (https://wijngo.nl/verhuur).

Deze week krijgen alle ouders een evaluatiemail. U kunt dan als u dat wilt uw suggesties en opmerkingen – en die van uw kind(eren)- aan ons doorgeven.

Op onze facebook pagina https://www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout/ staan nog enkele leuke foto’s. De meeste zijn van afstand, want vanwege privacyregels mogen kinderen niet herkenbaar in beeld.

Wij kijken als staf, als vrijwilliger, als wijkbewoner, als deelnemer met veel plezier en enthousiasme terug op een mooie afsluiting van de zomervakantie

Bewaar de mooie herinneringen en we zien iedereen -jong en oud- graag weer volgend jaar!

Met vriendelijke zomergroet,

Staf Huttenbouwdorp Noorderhout

Augustus 2023

 

 


 

 

Informatieboekjes bezorgd

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers en relaties,

De afgelopen weken heeft de organisatie hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. Dat gaat ook dit jaar weer lukken. Het was nog even spannend of we wel voldoende pallets zouden krijgen, maar deze week komt de laatste partij en dan kunnen de kinderen 39 mooie hutten gaan bouwen.

De hutindeling is naar iedereen verstuurd en ook de vrijwilligersindeling is rond. Alle deelnemers krijgen deze dagen óók een envelop in de bus met het informatieboekje, de QR-pasjes voor de kinderen en bestelde beschermzooltjes. Ook is er natuurlijk informatie van onze geweldige sponsor Van Loon Carservice, de garage bij het Hamstergat. Dit jaar sponsoren zij opnieuw onze mooie polo’s.

Heeft u komend weekend geen envelop ontvangen, belt u dan met 06 53 18 18 53. 🔨

Vrijdag 11 augustus as. beginnen we met de opbouw en maandag 14 augustus start het huttenbouwen. Donderdagmiddag 17 augustus rond het middaguur is het Huttenbouwdorp Noorderhout weer afgelopen.

Op de website https://www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl/huttenbouwdorp/plattegrond/ staat de plattegrond van het Huttenbouwdorp Noorderhout 2023: te zien is waar alles staat, zoals de cateringtent, de chilltenten bovenaan, de werkplaats waar je hout en spijkers kunt halen en natuurlijk waar alle hutten staan … ! 🔨

Nog eens terugkijken naar vorig jaar en herinneringen ophalen, of zien hoe het er bij Huttenbouwdorp Noorderhout gaat … ? Kijk dan naar het korte filmpje op  https://youtu.be/ZwiHo72gcYQ  .

Laten we duimen dat we mooi weer hebben …

Tot binnenkort !!

Met spijker- en timmergroet,

Organisatie Huttenbouwdorp Noorderhout

 

NB Ligt jullie hamer al klaar …. ?!?

 

 


 

Avondprogramma woensdag gaat NIET door

Beste ouders, beste kinderen, beste vrijwilligers,

Graag informeren wij u over vanavond.

Het Blijven Slapen is een van de leukste onderdelen van het Huttenbouwdorp Noorderhout. Helaas hebben wij gezien de slechte weersverwachtingen moeten besluiten om het programma vanavond niet te laten doorgaan.

Dat betekent dat zowel de Familie Avond als het Blijven Slapen vanavond helaas helaas niet doorgaan.

We zien iedereen graag morgenochtend weer.

Huttenbouwdorp Noorderhout

 

 

—————————————————————————————

Dagprogramma woensdag 17 augustus gaat door

Beste ouders, beste kinderen,

Hoewel de weersvooruitzichten voor vandaag niet zo goed zijn als de afgelopen twee dagen, gaat het dagprogramma voor vandaag in beginsel door. Ook de aquabanen worden opgezet.

Dit geldt uiteraard behoudens onverwachte weersontwikkelingen. Blijft u daarom deze website en onze facebook pagina in de gaten houden.

Over het Avondprogramma en het Blijven Slapen volgt vandaag meer informatie.

Huttenbouwdorp Noorderhout

 

 

——————————————————————————————–

 

Komende week informatie voor alle deelnemers

Goedenavond beste kinderen, beste ouders, beste vrijwilligers, beste relaties,

De afgelopen weken heeft de staf met plezier doorgewerkt om alles op tijd klaar te hebben. Dat gaat ook dit jaar weer lukken. Ook de vergunning van de gemeente Gouda is binnen.

Graag informeren wij iedereen over komende week:

 • Maandag en dinsdag as. krijgt iedereen nogmaals de mail met de hutindeling.
 • Maandag en dinsdag as. krijgt iedereen nogmaals de mail met de vrijwilligersindeling.
 • Donderdag as. komt de nieuwsmail met de belangrijkste praktische info.
 • In de loop van komende week komt ook de mail met de link naar de (klikbare) plattegrond: de kinderen kunnen dan onder andere zien waar hun hut staat.
 • Belangrijk: in de loop van komende week krijgt iedereen thuis óók een envelop bezorgd met 1) alle informatie, 2) met de QR-pasjes voor de kinderen en 3) als u beschermzooltjes heeft besteld deze voor uw kind(eren en/of u zelf. Heeft u geen envelop ontvangen, belt u dan met 06 239 56 999.

We letten goed op de weersvoorspellingen. Die zien er goed uit, maar mocht het te warm worden dan gaat het hitteprotocol in. We hebben een hittegolf eerder meegemaakt. Belangrijk zijn dan onder andere extra drinkpauzes en extra schaduwpauzes.  Ook moeten ouders hun kinderen dan petjes en extra zonnebrandcreme meegeven. Indien nodig wordt het programma direct ingekort. Hierover krijgt ieder dan uiteraard tijdig bericht.

We zien iedereen graag binnenkort weer!

 

NB Beste kinderen, leggen jullie je hamer vast klaar …. !!