Blijven slapen

De laatste nacht blijven slapen in de eigen hut

Elk jaar kunnen de oudere kinderen blijven slapen. Dit kan alleen als de ouders toestemming geven. Zelf hanteren wij een grens van 10 jaar.

Wij merken dat kinderen op het laatst beslissen dat ze toch willen blijven slapen, andere kinderen vinden het toch te spannend en blijven toch liever thuis. Dat kan, mits wij het maar weten.

Tijdens het blijven slapen gelden er strikte regels. Alleen hutten die zijn goedgekeurd mogen als slaaphut worden gebruikt. Kinderen slapen niet alleen in een hut, zij worden dan ingedeeld bij een andere hut. Er zijn die nacht altijd vrijwilligers wakker voor het toezicht. De vrouwelijke stafleden en dames trainees houden toezicht op de meisjes(hutten). Belangrijk: ouders dienen ’s nachts bereikbaar te zijn voor het geval dat. Het komt voor dat kinderen even heimwee hebben en de stem van papa of mama willen horen. Of ze vinden het toch te spannend, dan vragen wij de ouders om ze weer op te halen.

Natuurlijk staat een sfeervolle avond voorop! Er is een kampvuur, sfeerverlichting en warme chocolademelk. Voor de ouders en jongere broertjes en zusjes is het Familie Avond.

En ’s ochtends natuurlijk een ontbijt met gebakken eieren ….

 

IMG_20150819_212908

avondvuur !!