Blijven slapen

 

Helaas, dit jaar 2020 geen slapen in de eigen hut

Vanwege de extra corona voorzorgsmaatregelen is het helaas dit jaar niet mogelijk om te blijven slapen in de eigen hut.

 

Oudere kinderenIMG_20150819_212908

Ook dit jaar kunnen de oudere kinderen blijven slapen. Zelf hanteren wij een grens van 10 jaar, maar het is aan de ouders om te beslissen. Wij merken dat kinderen op het laatst beslissen dat ze toch willen blijven slapen, andere kinderen vinden het toch te spannend en blijven toch liever thuis. Dat kan, mits wij het maar weten.

 

Spelregels

Tijdens het blijven slapen gelden er strikte regels. Allen hutten die zijn goedgekeurd mogen als slaaphut worden gebruikt. Zij krijgen dit jaar extra faciliteiten.

De slaaphutten staan zoveel mogelijk bij elkaar, dit voor het toezicht.

Er zijn altijd ’s nachts veel vrijwilligers, enkele stafmedewerkers blijven wakker voor het toezicht.  Ouders dienen ’s nachts bereikbaar te zijn voor het geval dat. De vrouwelijke stafleden en dames trainees houden toezicht op de meisjes(hutten).

 

Sfeervolavondvuur !!

Maar natuurlijk staat een sfeervolle avond en nacht voorop! Er is een kampvuur, sfeerverlichting, een avondspel en warme chocolademelk. Ook voor ouders en vrijwilligers is het een bijzondere avond … !

En ’s ochtends natuurlijk een ontbijt met gebakken eieren van Rene …. !

 

In je eigen gebouwde slaaphut

Alle slaaphutten staan zoveel mogelijk bij elkaar. Kinderen krijgen speciale instructie voor de bouw, want dit jaar gaan we iets speciaals doen ….  Dit jaar kun je  op de digitale plattegrond je eigen slaaphut aanklikken voor meer informatie.

DSCN3902 bso scouting