Programma en activiteiten

Programma en activiteiten overzicht

Als altijd heeft Huttenbouwdorp Noorderhout veel extra activiteiten en programma’s. Aan sommige onderdelen doen alle kinderen mee, voor andere activiteiten kunt u ze aanmelden via de module. Het definitieve programma wordt vooraf aan alle deelnemers bekend gemaakt. Tijdens het huttenbouwdorp start het programma om 9.30 uur en is de afsluiting tussen ca. 15.00 en 16.00 uur.

 

Elk jaar aantal veranderingen

Veel leuke activiteiten komen elk jaar terug, maar elk jaar is er ook wat nieuws. Ook zijn er nu oud-huttenbouwers, die vroeger hebben meegebouwd en de laatste jaren bij de organisatie hebben meegeholpen, die zelf activiteiten organiseren. De aquabaan komt natuurlijk elk jaar weer terug, zie bijvoorbeeld het korte filmpje  Noorderhout Aquabaan 2016

 

Woensdag Waterdag

Uiteraard blijft Woensdagmiddag Waterdag met de superleuke aquabanen.

 

Chill- en spelletjestent

Elk jaar staan er twee grote tenten bovenaan de heuvel. Hier kunnen de kinderen in de chill- en spelletjestent staat weer boven.

 

Voor de jongste en voor de oudste kinderen aparte activiteiten

Dit jaar komt er bovendien voor de jongste huttenbouwers een speciaal programma.

Ook voor de alleroudste huttenbouwers komt er er iets extra’s  … (!).

 

 

Activiteiten

Naast het huttenbouwen komen er voor de kinderen ook dit jaar weer leuke, extra activiteiten, zoals bijenballen maken, slijm maken, hair make over, het kindercircus, koken voor kinderen, lasergamen, levend stratego, muziek maken, natuurexcursies, paard & ponyrijden en voetballen.

 

 

Levend stratego

Wordt bij huttenbouwdorp noorderhout heel vaak gespeeld, in allerlei varianten.

 

Hair make over

De dames mogen een nieuw model kiezen, zoals een extra bijzondere vlecht. Zeer populair!

 

 

 

 

 

 

Bijen ballen maken

Een gevarieerde bloemen en planten tuin is belangrijk voor de bijen, die het toch al moeilijk hebben. Dus bijenballen maken voor thuis in de tuin of in de natuur!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kids popschool

Muziek en instrumenten leren kennen en zelf ontdekken. Altijd leuk, altijd populair. En wat een drumtalenten!

 

 

 

 

 

 

Sport

Een extra sporttoernooi en/of voetbaltoernooi is er altijd bij.

Spelletjes

Ook dit jaar zal de BSO Scouting en de Next Generation zorgen voor leuke en leerzame spelletjes. Het Levend Stratego bijvoorbeeld is er op verzoek van vele kinderen weer bij … !

Pallet parcours

Een groot succes, met een ei langs een parcours met hindernissen door de natuur en natuurspeelplaats. Vorig jaar is iedereen geslaagd: alle kinderen hebben hun ei heel gehouden!

Paard- en ponyrijden

Elk jaar bij de Ruiterclub Bloemendaal: kinderen die willen kunnen gratis paard of ponyrijden. Een zeer geslaagde actie, dit jaar dus weer!

 

 

 

 

 

Laser gamen

Een groot succes en dus elk jaar weer. In het bos rond de natuurspeelplaats, met de blauwe, groene, rode en gele teams, verschillende spelvarianten en altijd gaat de tijd veel te snel voorbij!

Water-wedstrijd

Een verrassing ….. wel heel leuk want de staf heeft zelf al geoefend. Zeg maar tegen je ouders dat ze oude kleren meegeven ….

Water verrassing

Ook gaan we nog een grote …  maken waarin water kan met  …  zodat vooral de kleinere kinderen kunnen ….  !?!?

Super aquabanen

Vorig jaar op de schuine helling op het achterveld: zie het filmpje op de homepage (“zo dit is gaaf!!!). Sinds enkele jaren zijn er vier aquabanen, voor jonge en oudere kinderen.

Dance clinics

Dit jaar elke dag, op ons nieuwe podium en geweldige muziek installatie.

Natuurexcursies

De stadsecoloog van de gemeente Gouda en Cyclus, zal de populaire natuurexcursies verzorgen: er is op en rond de natuurspeelplaats van alles te zien.

Kinder Circus

Ook dit jaar weer alle dagen aanwezig: kinderen kunnen circusacts leren maar vooral elkaar leren helpen.

Survival

Hoe maak je vuur?  Hoe kun je uitvinden waar je bent? En hoe bepaal je de goede richting? Ervaren survivalexperts gaan je alles vertellen.

Sprookjes koken

Saranke en haar team vertellen over de wolkenweilandjes en Bubbelblubbers en daarna natuurlijk zelf maken … en opeten.

 

Avond-Avontuur

DSCN3875_Kopie

’s Avonds in het donker op zoek naar Koning Uther en langs de tovenaars …. kijk maar de foto’s van vorige jaren … Dit jaar komt er een Avond-Avontuur ..

HBD2015 2

Blijven slapen

Oudere kinderen kunnen na toestemming van hun ouders de laatste nacht in hun eigen slaaphut blijven slapen. Zie het verder het menu Informatie.

Feestelijk slotprogrammaverhage 2

Donderdag(na)middag gaan we het huttenbouwdorp met elkaar afsluiten op een feestelijke manier, met de prijsuitreiking en lekker eten. Als altijd zijn er de frietjes van Verhage. Een traditie die we niet willen missen! Alle ouders, opa’s en oma’s, kennissen en vriendjes/vriendinnetjes zijn natuurlijk welkom om de hutten te bewonderen.

Veel prijzen voor de mooiste en leukste hjeugdbrandweer2utten

Elk jaar zijn er weer vele prijzen te winnen, met veel dank aan onze sponsors zoals Ballorig. Wat de prijzen dit jaar zijn blijft nog even een verrassing, zo ook wie de sponsors zijn.

 

Waterspektakel met de brandweer 2

TimTom2

 

DSCN4058