Hoe het begon …

 

“Medio 2010 is de Natuurspeelplaats Noorderhout geopend, op de geluidswal, bij de Hoeven, de Hoefs en Zomen, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal.DSCN1461 Noorderhout overzicht boven

Als bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck hadden we meegeholpen met het idee en de inrichting van de nieuwe natuurspeelplaats. Sindsdien helpen we mee met het beheer van deze mooie en groene Natuurspeelplaats, zoals het openen en sluiten van de hekken om de natuurspeelplaats schoon en heel te houden. Ook hebben we met sponsors gezorgd voor een nieuwe speeltoestel.

De natuurspeelplaats was bij uitstek geschikt voor een huttenbouwdorp, dat zag ik meteen. Januari 2011 heb ik het idee en de opzet gemaakt, mensen erbij gezocht en april 2011 is door bewonersorganisatie/ wijkteam Plaswijck gestart met de voorbereidingen voor het eerste Huttenbouwdorp. Het Huttenbouwdorp was speciaal opgezet om de kinderen uit de wijk een leuke en leerzame afsluiting van de zomervakantie te geven.

De allereerste vergadering vond plaats in 9 mei 2011. Aanwezig waren  Talitha, Cor, Amal, Yvonne, Irene, Leon, Paul, Piet en ondergetekende. Er is toen de basis gelegd voor wat is uitgegroeid tot een geweldig jaarlijks terugkerend zomerevenement. Het eerste jaar was namelijk gelijk een succes, toen nog Huttenbouwdorp Plaswijck geheten, reden dus om door te gaan.

Nadien zijn er vele, vele vrijwilligers bijgekomen. Inmiddels zijn we met 150 vrijwilligers, vele relaties en bedrijven die ons ondersteunen en is er een enthousiast, actief kernteam dat al vele jaren meehelpt.

Woensdag laatste dag huttenbouwdorp Plaswijck (1)

Terugkijkend denk je wel eens, hoe het in begin ging … en hoe het nu gaat. Wat is gebleven is de bijzondere sfeer tijdens dit zomerevenement. Er zijn nog meer plannen en ideeën. Wordt dus vervolgd …. ”

Martin Pohlkamp

Op de foto hiernaast de taart bij het eerste huttenbouwdorp in 2011 en hieronder, voor wie het nog weet, de hut ‘Parelmoer’ die het eerste jaar de prijs voor de mooiste hut had gewonnen.

31 Hut 'Parelmoer' de prijswinnaar (kopie)