Huttenbouwdorp Noorderhout 2021: ideaal weer en zeer relaxt

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

Het is alweer voorbij …

We hadden natuurlijk vorige week geweldig weer. Op woensdag-waterdag was het zonnig en warm, ideaal voor de vier aquabanen, het plezier van de kinderen was tot ver te horen.

Sowieso was het ook deze keer weer een zeer geslaagd Huttenbouwdorp Noorderhout, zo horen we van kinderen en ouders. Wat we ook vaak terughoren, vooral van ouders en kinderen die voor de eerste keer meedoen, zoveel kinderen (245) en zoveel hutten (42) en toch zo relaxt. Dat is ook wat we elk jaar graag willen, een mooi en ontspannen zomerfeest in de buitenlucht voor jong en oud.

Wat ook bijzonder was: dit jaar waren er extra corona maatregelen, zoals een coronascan bij de ingang. Maar iedereen heeft goed meegeholpen en zich aan de corona regels gehouden. Eigenlijk heeft iedereen meegewerkt aan een veilig huttenbouwdorp. Dank dus voor ieders medewerking.

Wat ook positief opviel: de dertig Next Generations (veelal oud huttenbouwers) die met veel plezier en enthousiasme hebben meegeholpen en steeds meer in de organisatie prima meedoen. Jammer dat het blijven slapen vanwege de coronaregels dit jaar niet mocht doorgaan, maar onder andere de chilltent bovenaan de heuvel was dit jaar zeer populair, kinderen kunnen daar even rustig chillen en tekenen en knutselen met de speel-dozen. En weet u hoeveel bijenballen er zijn gemaakt? Corine heeft er met de kinderen 750 gemaakt!
Een speciale dank ook aan de vele, vele vrijwilligers dit jaar. Er zijn gelukkig altijd veel vrijwilligers die meehelpen bij het Huttenbouwdorp Noorderhout. Dit jaar ging het zeer goed en is er ook veel gelachen. Veel dank aan jullie!

Graag bedanken wij de volgende organisaties en personen, die dit jaar een speciale bijdrage hebben geleverd aan het slagen van het elfde achtereenvolgende Huttenbouwdorp Noorderhout: Corine van de bijenballen, Cyclus (https://cyclusnv.nl/), Van Doorne Geldermalen (https://vandoornbuitenruimte.nl/), EHBO Vereniging Gouda (https://www.facebook.com/ehbovereniginggouda), de gemeente Gouda (www.gouda.nl), Gromax (https://gromaxverhuur.nl/), de Jeugdbrandweer Gouda (https://www.jeugdbrandweer.nl/gouda/), Kaashakker in het winkelcentrum (https://defijnproever.nl/), Kippie in het winkelcentrum (https://www.kippie.nl/kippie-gouda), Van Loon Carservice (https://vanlooncarservice.nl/), Migag Koreaans eten (https://korean-food.nl/), Patricia de beste huttenbouwhoutspijkerhamernatuurspeelplaatskinderplankentimmer deskundige van heel Nederland die de prijsuitreiking geweldig heeft gedaan, Plus Koornneef Gouda (https://www.plus.nl/supermarkten/gouda_plus-koornneef_284), Promen (https://promen.nl/) en natuurlijk Wijngo (https://promen.nl/ en https://wijngo.nl/verhuur).

Op https://www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout enkele leuke foto’s. De meeste zijn van afstand, want vanwege privacyregels mogen kinderen niet herkenbaar in beeld.

Wij kijken zelf terug met veel plezier en enthousiasme, als staf, als vrijwilliger, als wijkbewoner, als deelnemer, op een geweldig zomerfeest voor jong en oud.

De bandensporen liggen nog even in het zand, bewaar de mooie herinneringen en we zien iedereen graag weer volgend jaar!

Met vriendelijke zomergroet,
Staf Huttenbouwdorp Noorderhout

 

 


Gouda, juli 2021

Er zijn zeer veel aanmeldingen geweest. De hutindeling is al toegestuurd, ook de vrijwilligersindeling. We hebben (nog meer) extra hutten bijgeplaatst om zoveel mogelijk kinderen te laten meedoen, maar nieuwe inschrijvingen komen helaas op de reservelijst.

 

 


 

Gouda, 8 mei 2021

Beste kinderen, ouders en vrijwilligers,

Leuk dat er weer zoveel aanmeldingen zijn! Ondanks alle begrijpelijke corona onzekerheden en nog onbekende vakantieplannen hebben veel kinderen zich al ingeschreven. Veel bekende namen weer, maar ook veel nieuwe huttenbouwers.

Jeroen, een van onze supervrijwilligers, gaat deze maand al beginnen met de hutindeling. Een hele klus, want bij de meeste inschrijvingen is een voorkeur opgegeven wie bij wie wil. Maar vrijwel altijd lukt het om met alle voorkeuren rekening te houden. Er wordt bij de hutindeling overigens niet alleen gekeken naar voorkeuren, maar bijvoorbeeld ook naar de leeftijd.

We gaan nu een hutindeling maken voor 36 hutten en houden nog 5 hutten in reserve. De inschrijving blijft dus nog even open staan.

De voorbereidingen verlopen verder goed. Er is al overleg geweest met de gemeente, onder andere of en zo ja welke corona maatregelen eventueel kunnen gaan gelden.

Ook zijn er al enkele grote houtleveranties gepland. Er kan dus straks flink getimmerd worden!

Alle inschrijvers krijgen binnenkort bericht over de definitieve deelname.

Met vriendelijke houtgroet,

Team Huttenbouwdorp Noorderhout

 

 

 


Huttenbouwdorp Noorderhout 2021 weer in de laatste week van de zomervakantie

Maart 2021

 

Beste kinderen, ouders/verzorgers, vrijwilligers,

Wij zijn met vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor het Huttenbouwdorp Noorderhout! Dit jaar zal het net als voorgaande jaren in de laatste week van de zomervakantie plaatsvinden.

De pallets worden alweer verzameld en we zijn al hard bezig met het tellen van de spijkers. Naast het huttenbouwen zijn we als altijd ook al een heleboel leuke, extra activiteiten aan het regelen.

Uiteraard zijn we er ons van bewust dat er dan mogelijk nog Corona maatregelen zullen gelden. Hierop zal het programma worden aangepast. Uiteraard wordt ieder hierover tijdig geïnformeerd.

De hoofdpunten op een rijtje:

  • huttenbouwen in de laatste week van de zomervakantie, dit jaar 3,5 dag, van maandag 23 tot en met donderdag(middag) 26 augustus
  • de laatste nacht natuurlijk blijven slapen in de eigen hut!
  • dit jaar weer veel huttenbouwen met veel hout en spijkers
  • als altijd veel extra activiteiten en programma’s
  • de bungee jump is er weer …

 

De inschrijving zal starten eind april.

 

We hopen iedereen weer te zien dit jaar!

Met vriendelijke groet,

Huttenbouwdorp Noorderhout