Vorige huttenbouwdorpen: jubileum 2015 met Openlucht Bioscoop

 

En nog even twee keer vliegen (en terug zwaaien!)

https://www.youtube.com/watch?v=1M3OrD8LZEs&feature=youtu.be

 

Jubileum Huttenbouwdorp Noorderhout weer geslaagd !

Beste ouders, vrijwilligers en trainees,

Na een lange dag opruimen en schoonmaken is het jubileum Huttenbouwdorp Noorderhout officieel afgelopen. Het was een mooi zomerwijkevenement dat we geheel met wijkbewoners en vrijwilligers hebben georganiseerd voor de kinderen in de wijk.We hebben ontzettend veel warme, leuke, positieve en enthousiaste reacties gekregen van zowel kinderen als volwassenen. Wij willen dan ook iedereen bedanken voor de geweldige hulp en inzet. Zonder de meer dan 200 vrijwilligers, trainees en meehelp-ouders zou deze week niet zo’n succes zijn geworden! Het was echt In de Wijk, Voor de Wijk en Door de Wijk!!

Dankzij ieders extra creativiteit, flexibiliteit en energie hebben de kinderen een mooie zomerweek geworden! Mocht u tips hebben voor het Huttenbouwdorp volgend jaar en/of als vrijwilliger willen meedenken en meehelpen in de voorbereiding, laat het ons weten via een antwoord op deze mail. Positief is dat dit jaar veel ouders en vrijwilligers hebben gezegd volgend jaar te willen meedoen. Ook wij zelf zien uit naar weer zo’n sfeervol samen-zijn …

Op dit moment gewerkt aan een mooie foto en video reportage, u krijgt hierover nog bericht. Houdt u onze facebook pagina’s in de gaten, in het bijzonder onze nieuwe

http://www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout

Nogmaals dank voor ieders meedoen en graag tot ziens!

Organisatie Huttenbouwdorp Noorderhout 2015

Huttenbouwdorp Noorderhout op de blijven-slapen-avond ...Huttenbouwdorp Noorderhout op de slaapavond …

 

 

Vijfde Huttenbouwdorp Noorderhout begonnen

Zoveel bouwactiviteit, zoveel gezelligheid, zoveel enthousiasme, en eindelijk mooi weer …. het Huttenbouwdorp Noorderhout 2015 is zeer voortvarend gestart. Met al veel leuke en prima hutten, sport en spel met de BSO Scouting, de Sweeper / Striker, geweldige inzet van alle vrijwilligers weer, het bijzondere Techniekproject, het enorm leuke KinderCircus (komt volgend jaar terug!), de Lego speeltent, de gemaakte supercateringtent/keuken, en vandaag de superlange Aquabaan, brandweer en Pathfynder met urban survival training. Straks gaan we gezamenlijk afsluiten en dan met de kinderen en Pathfynder de hutten slaapklaar maken voor vanavond. Dan ook het bijzondere Avondspel … Meer nieuws, meer foto’s volgen.

Voor alle nieuws over dit geweldige zomerevenement, zie onze facebook pagina’s ‘wijkteamplaswijckgouda’ en ‘huttenbouwdorpnoorderhout’!

NB Ook de opnames van de drones zijn gelukt, die komen later nog!

 

Shaun het Schaap … een familiefilm met veel humor voor jong en oud

shaun 1

 

 

 

Voor alle Gouwenaren / wijkbewoners, jong en oud, op de mooie Natuurspeelplaats Noorderhout: as. zaterdagavond 15 augustus een Openluchtbios. In een sfeervolle omgeving, met een hapje en drankje, is op een filmscherm van 6 x 4 meter een leuke familiefilm te zien die bij alle leeftijden voor een lach zal zorgen. De film is bedoeld voor álle wijkbewoners. Voor slechts 4 euro een ‘buiten’kans…! Betalen aan de kassa op het terrein. Frank onze barbecueman van Lowland Smokers zal zorgen voor heerlijke barbecuebroodjes. Het is bedoeld als een sfeervol zomerevenement voor alle wijkbewoners op de mooie locatie de Natuurspeelplaats Noorderhout. Wij hopen op goed weer en een leuk wijkevenement!

NB Klapstoeltjes en/of kleedje meenemen!

shaun 2

locatie openluchtbioscoop noorderhout 15 aug 2015

 

 

 

De Natuurspeelplaats Noorderhout ligt op de geluidswal bij de A12, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal, bij de Hoefs, Hoeven en Zomenbuurt. Er staan borden bij de Plaswijckweg / Noordhoef. NB Komt u met de fiets !?

 

De gekozen film is geworden ‘Shaun Het Schaap’. Het is een echte humoristische familiefilm die voor jong maar zeker ook voor volwassenen geschikt is. De film is begin dit jaar uitgekomen en heeft (op één na) allemaal goede recensies gehad. Hierbij de officiële trailer van de film:

 

En een kort filmpje de Cheetah Cheater om alvast in de stemming te komen:

Enkele recensies en informatie:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Shaun_het_Schaap

http://www.shaunhetschaap.com/

http://www.nu.nl/film/4018237/filmrecensie-shaun-schaap-film—mark-burton–richard-starzak.html

http://www.indebioscoop.com/filmrecensies/s/recensie-shaun-het-schaap/

http://www.moviescene.nl/p/159201/shaun_het_schaap_de_film_-_recensie

http://www.filmtotaal.nl/recensie.php?id=42157

shaun 3

“De nieuwste speelfilm van de Aardman Studio’s: Shaun the Sheep is weer een ouderwets vermakelijk verhaal. Ditmaal met een tamelijk intelligent schaap in de hoofdrol. Diens wens voor ‘just a day off ‘ loopt volledig uit de hand, resulterend in een doldwaas avontuur. Het idyllische boerenleven versus de gestreste grote stad.”

“Heerlijke animatiefilm waarin Shaun het schaap met zijn kudde de grote stad op stelten zet. Van de makers van Wallace & Gromit en The Chicken Run. “

“Shaun het Schaap: de film mag gerust onder het rijtje animatieklassiekers in Aardmans repertoire bijgeschreven worden. De film oogt magnifiek, kent aanstekelijke humor en geslaagde verwijzingen naar andere films en zorgt voor een lach en een traan op het gezicht van jong en oud. Het heeft even geduurd voordat Shaun de overstap naar de bioscoop maakte, maar het was het wachten waard. Hopelijk erkent men bij het volgende Oscarfeest de waarde van dergelijk schitterende stop motion en is Shaun het Schaap niet hetzelfde lot beschoren als het eveneens prachtige The Box Trolls, de onterechte animatieverliezer van dit jaar.”

shaun haar 1-

Graag tot ziens!

 

Geselecteerde films voor Openlucht Bioscoop as. zaterdag 15 augustus op Natuurspeelplaats Noorderhout

Beste medebewoners,

As. zaterdagavond vanaf 20.30 is er de Openlucht Bioscoop voor alle wijkbewoners! Er zijn al veel vragen gesteld over welke film het wordt en gelukkig ook veel goede suggesties gedaan. Wij zijn nog in afwachting van de licentie, maar op dit moment hebben wij aangevraagd een avonturenfilm (Indiana Jones, Pirates Caribean), een film die het op het grote scherm goed uitkomt (Gravity, Mamma Mia) en een echte humoristische familiefilm die voor jong maar zeker ook voor volwassenen geschikt is (Shaun het Schaap). Wij verwachten vanavond zekerheid te hebben. Maar welke film het ook wordt, het is bedoeld als een sfeervol zomerevenement voor alle wijkbewoners op de mooie locatie de Natuurspeelplaats Noorderhout. En Frank onze barbecueman zal zorgen voor heerlijke barbecuebroodjes. NB Klapstoeltjes en/of kleedje meenemen. En duimen voor goed weer as. zaterdag …. !

OpenluchtBioscoopNoorderhout15aug2015

 

 

 

 

 

 

Geslaagde spelmiddag bij Ballorig!

Vandaag met heel veel kinderen van het Huttenbouwdorp Noorderhout naar Ballorig geweest, voor een extra speeldag in de zomervakantie! Met veel speelplezier voor de kids, met frietjes en drinken, in een super gezellig speelparadijs. Veel dank aan Ballorig voor de gastvrijheid en de attenties! Complimenten ook van de ouders aan Ballorig en namens ons veel dank aan de hulpvaardige ouders. Ballorig is gevestigd aan de Burgemeester van Reenensingel 125, 2803 PA te Gouda, telefoon 0182-698447, www.facebook.com/BallorigGouda of http://www.ballorig.nl/gouda . Graag weer tot ziens!

NB Ballorig komt ook op ons Huttenbouwdorp Noorderhout om ….. (!?!)

Ballorig Gouda

 

Openluchtbioscoop bij jubileum Huttenbouwdorp Noorderhout !

Groot filmscherm zaterdagavond 15 augustus 2015!

Het jubileum van Huttenbouwdorp Noorderhout wordt gevierd met een uitgebreid programma én met een bijzondere, extra wijkactiviteit. Op zaterdagavond 15 augustus, vlak voor de start van het huttenbouwdorp, komt er op de plek van het Huttenbouwdorp een filmvoorstelling in de open lucht. Op een groot scherm van 6 bij 4 meter (!) kunnen jong en oud op de Natuurspeelplaats Noorderhout kijken naar een leuke en spannende familiefilm.

Van en voor wijkbewoners: meekiezen met film

De keuze van de film ligt bij de wijkbewoners zelf: het evenement is namelijk bedoeld voor álle wijkbewoners. Het is Van de Wijk, Voor de Wijk en In de Wijk. Het wordt een familiefilm, maar welke … ? Op dit moment staan hoog genoteerd The Looney Looney Looney Bugs Bunny Movie en Indiana Jones. Maar alle suggesties zijn welkom: stuur deze naar huttenbouwdorpnoorderhout@wijkteamplaswijck.nl. Het moet wel een leuke en spannende familiefilm zijn!

Openluchtbisocoop voor een bijzondere sfeer

We willen graag met en voor de wijk een leuk, sfeervol en positief zomerevenement. De natuurspeelplaats Noorderhout is natuurlijk een unieke locatie hiervoor. Door de hoogteverschillen op het terrein heeft iedereen goed zicht. Het sociale aspect bij de openlucht filmvoorstelling is net als bij het huttenbouwdorp heel belangrijk. Met feestelijke verlichting willen we ’s avonds een bijzondere sfeer creëren. En uiteraard zorgen we voor popcorn en drinken. Er zijn zitplaatsen maar ieder kan ook eigen klapstoeltjes of kleedjes meenemen. De Natuurspeelplaats Noorderhout ligt op de geluidswal, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal.

Kaartjes reserveren

Meer informatie over de voorverkoop, het voorprogramma en de definitieve film volgen nog op http://www.wijkteamplaswijck.nl of http://www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl . Toegang vanaf 20.30 uur, einde programma om 23.30 uur. Kaartjes reserveren kan al door een mail te sturen ovv het aantal kaartjes naar huttenbouwdorpnoorderhout@wijkteamplaswijck.nl. Een kaartje kost slechts € 4. Vol is vol! Heel graag tot ziens op de zaterdagavond 15 augustus!

 

 

Jublieumprogramma met wipe-out speelkussen !

En beste Noorderhout Huttenbouwers, gaan jullie alvast trainen? Want we hebben tijdens het huttenbouwdorp een echt Wipe Out speelkussen… Wie worden de beste strikers van het huttenbouwdorp Noorderhout? We hebben het al verteld op de informatiebijeenkomst en de reacties waren heel enthousiast. Alle huttenbouwers van het Noorderhouters mogen meedoen, we doen een competitie per leeftijd en per hut en een puntenklassement !

WipeOut Speelkussen bij Huttenbouwdorp Noorderhout

 

 

 

 

 

Omdat het een jubileum is, hebben we heel veel extra activiteiten. Dit jaar duurt het een dag extra, dus vier dagen. Er zijn extra veel sport- en spelactiviteiten. En …. een extra dag naar Ballorig.

Ook dit jaar blijven kinderen slapen met kampvuur, met speciale slaaphutten, en een spannend avondspel. De Lego speeltent blijft omdat de kinderen (én de mensen van de Legowinkel) dat vorig jaar geweldig vonden. Daarnaast komt er onder andere een KinderCircus en een live channel onder andere met een drone voor (groot)ouders .

Dit jaar organiseert bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck voor de vijfde keer het Huttenbouwdorp Noorderhout. Het is uitgegroeid tot een groot zomerevenement voor kinderen uit vooral Plaswijck, Bloemendaal en Gouda Noord. Dit jaar zullen 200 kinderen, 150 vrijwilligers, 50 trainees en scholieren met een maatschappelijke stage en 40 sponsors/relaties meedoen.

Het sociale aspect, samen-zijn en goede sfeer is erg belangrijk. Wat we horen van kinderen, ouders en vrijwilligers is dat het ieder jaar weer een geweldig leuk huttenbouwdorp is met een spannend en uitgebreid programma.

De Natuurspeelplaats Noorderhout ligt op de geluidswal, vlakbij winkelcentrum Bloemendaal en de Hoeven en Zomenbuurt.

 

 

Extra dag naar Ballorig voor Noorderhout Huttenbouwers (juni 2015)

Huttenbouwdorp Noorderhout 2015: extra zomerpret woensdag middag 15 juli bij Ballorig !!

Voor het vijfde jaar organiseren wij het Huttenbouwdorp Noorderhout in de laatste week van de zomervakantie. Omdat dit altijd een groot succes is én omdat het dit jaar een jubileum is, gaan we het huttenbouwdorp uitbreiden met extra activiteiten in de zomervakantie.

Om hiermee feestelijk te starten kunnen alle kinderen die meedoen aan het Huttenbouwdorp Noorderhout op woensdag 15 juli tussen 11.00 en 14.00 komen spelen bij Ballorig ! Tussen het spelen door krijgen de kinderen te drinken en frietjes! Broertjes en zusjes mogen ook mee!

Voor meer informatie, zie de nieuwsmail die vandaag naar alle noorderhout huttenbouwers is verstuurd.

Dit alles kunnen wij doen dankzij Ballorig, die ook ons huttenbouwdorp sponsort. Dank www.ballorig.nl/gouda

 

Huttenbouwdorp Noorderhout 2015 voor alle kinderen … ook van zorg- en welzijnsinstellingen (juni 2015)

Dit jaar heeft de bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck weer contact gehad met drie zorg- en welzijnsorganisaties in Gouda over kinderen die vanwege de thuissituatie niet op vakantie kunnen of waarvan de ouders de kosten van deelname niet kunnen betalen. Tijdens de zeer druk bezochte informatiebijeenkomst over het Huttenbouwdorp Noorderhout hebben veel ouders aangeboden om de kosten voor deze kinderen te betalen. Er is genoeg geld binnen gekomen om alle kinderen die in aanmerking komen, gratis mee te kunnen laten doen met het Huttenbouwdorp Noorderhout 2015. Het welzijn ook van deze kinderen is belangrijk en wij danken onze medebewoners die ook dit jaar weer hebben gegeven om deze kinderen te kunnen laten meedoen .. een mooi voorbeeld van Van de Wijk, Voor de Wijk en In de Wijk …

 

 

Jubileumprogramma zo goed als klaar, met bijzonder verrassingen (mei 2015)

We zijn zo goed als klaar met een geweldig jubileum programma voor het Huttenbouwdorp Noorderhout 2015. Dit jaar duurt het een dag extra en de kinderen kunnen natuurlijk weer blijven slapen, dit jaar zelfs in hele echte slaaphutten! Ook barbecuekampioen Frank is weer van de partij, dus op de slotavond kan ook dit jaar iedereen weer overheerlijke hamburgers komen eten.

Er zijn dit jaar veel extra spannende activiteiten. Zo zijn we erg benieuwd wie de !?-kampioen van het Huttenbouwdorp 2015 gaat worden!

Er hebben zich al meer kinderen dan vorig jaar aangemeld, dus we zijn druk bezig om extra hutten te regelen om toch de extra kinderen op te kunnen vangen.

En gelukkig hebben we dit jaar weer extra sponsors. Er zijn nu extra mooie prijzen beschikbaar voor de kinderen voor de mooiste, meest bijzondere, beste, enz. hutten.

Verder komen er dit jaar twee heel bijzondere nieuwe verrassingen bij. Er is de afgelopen maanden hard aan gewerkt en hopen dat het hierdoor een nog leuker vooral feestelijker zomerevenement wordt (voor kinderen en ouders van de hele wijk …. ).

Op donderdag 4 juni is de traditionele feestelijke bijeenkomst voor ouders, verzorgers, vrijwilligers en trainees. Iedereen die zich heeft ingeschreven, heeft inmiddels een uitnodiging gehad. We geven die avond meer informatie en verklappen een deel van het programma. Niet alles natuurlijk … Altijd leuk en gezellig!

Voor alle ouders/vrijwilligers die gaan meehelpen, hebben we alvast de eerste praktische informatie. Voor alle ouders die nog niet weten of en hoe ze willen meedoen, is er extra informatie. Het Huttenbouwdorp Noorderhout wordt zoals ieder jaar georganiseerd door heel veel vrijwilligers en ouders uit de wijk. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers/ouders die het óók leuk vinden zich samen in te zetten voor of tijdens het huttenbouwen.

Het Huttenbouwdorp Noorderhout is al jaren een geslaagd zomerevenement voor jong en oud op de Natuurspeelplaats Noorderhout, in de wijk 2804 vlakbij de Hoefs, Hoeven, Werven en Zomenbuurt en vlakbij winkelcentrum Bloemendaal. Graag tot ziens!

 

Dit jaar duurt huttenbouwdorp 4 dagen

Dit jaar zal het huttenbouwdorp vier dagen gaan duren, van maandag tot en met dinsdag. Dus maandagochtend al timmeren!

 

Jubileum Huttenbouwdorp met uitgebreid programma en extra verrassingen !logo huttenbouwdorp noorderhout 2

Ook in 2015 is er voor de kinderen een leuk en sfeervol Huttenbouwdorp op de Natuurspeelplaats Noorderhout! Het Huttenbouwdorp organiseren we in 2015 voor de vijfde keer, met uiteraard de vaste succesnummers, veel extra activiteiten én ook dit keer weer met nieuwe en bijzondere verrassingen …

Altijd veel extra te doen en te beleven, dit jaar helemaal

Uiteraard kunnen de kinderen weer bouwen en verven aan de eigen hut. Maar dit jaar zijn er heel veel extra’s. Bovendien blijven veel leuke activiteiten, zoals poffertjes en pannenkoeken, het Waterspektakel met de Brandweer, de superlange aquabaan, spelen op de trampoline, de Lego Speeltent, het blijven slapen, spelletjes doen als Levend Stratego en Hollandse Leeuwen met de BSO Scouting, spoorzoeken, een natuurexcursie door de stadsecoloog van de Gemeente/Cyclus en veel danceclinics.

Maar er komen enkele leuke verrassingen bij …

DSCN4053

Programma, dat blijft nog even geheim

Maar het programma blijft zoals elk jaar een goed bewaard geheim dat we pas op het laatst verklappen. Wat we wel kunnen zeggen dat het erg leuk en spannend wordt.

 

Woensdag Waterspektakel

Vanwege groot succes ook dit jaar dus weer het Waterspektakel, met de Brandweer Gouda (kinderen mogen lekker spuiten met de brandslang!) en de super lange Aquabaan. DAG2-387 b

 

Voor wie: kinderen van groep 3 tot en met 8

Alle kinderen uit groep 3 tot en met groep 8 uit de wijken Gouda Noord, Bloemendaal en Plaswijck zijn van harte welkom. Vriendjes en vriendinnetjes uit andere wijken zijn ook van harte welkom.

 

Wanneer: laatste week zomervakantie

Het zomerevenement is in de laatste week van de zomervakantie, dat is van maandag 17 tot en met donderdag 20 augustus 2015. De hekken gaan open om 9.00 uur en de dag eindigt om 16.00 uur. Opvang is mogelijk tot 18.00 uur. Kinderen die woensdagnacht blijven slapen worden om 21.30 uur weer verwacht. De slotavond is om 19.00 uur afgelopen. Vrijdag 21 augustus gaan we opruimen.

 

Let op: dit jaar vier dagen !

Dit jaar beginnen we maandag al. Dus vier dagen vakantieplezier.

 

DSCN3719

Laatste dag verrassing … ook voor kinderen uit de wijk

De vierde dag, de donderdag, krijgt een apart karakter …. We zijn druk bezig voor een verrassing voor deze donderdag …. Kinderen uit de buurt kunnen ook meedoen. Ook hierover komt nog meer info …

 

Organisatie door zeer ervaren en enthousiast team

De voorbereidingen zijn al gestart door het ervaren en enthousiaste team, dat er vanaf het begin bij is.

 

Bij ons is belangrijk: positieve sfeer en samen-zijn

Wat we heel vaak horen, ook van vrijwilligers: bij ons is er een leuke sfeer, voor kinderen en vrijwilligers. Dat is natuurlijk heel belangrijk en we willen dat graag zo houden.

 

Timmeren en verven

Al vele jaren op de mooie Natuurspeelplaats Noorderhout, dicht bij huis en vlakbij winkelcentrum Bloemendaal

Het Huttenbouwdorp Noorderhout is al vele jaren op de mooie locatie de Natuurspeelplaats Noorderhout. Het ligt aan de rand van de wijk, op de geluidswal langs de A12.

Het is omgeven door groen en natuur en water, er staat een hek omheen en er zijn mooie hoogteverschillen. Er is veel natuur op het terrein zelf en in de omgeving, ideaal voor kinderen en zomeractiviteiten. Als je helemaal bovenaan staat heb je een mooi uitzicht over het huttenbouwdorp. Hier is ook de Chill-Hill, het is voor de kinderen en de begeleiders.

De Natuurspeelplaats ligt ook vlakbij het winkelcentrum Bloemendaal.

 

Bijzonder slotprogramma op de donderdag

Wat blijft op de slotdag is de geweldige barbecue van Frank van de Lowland Smokers, die met zijn hele crew weer komt en voor iedereen zal barbecueën. En er zijn weer de heerlijke frietjes van Verhage. Een traditie die we niet willen missen. Om vijf uur komen alle ouders, opa’s en oma’s, kennissen en vriendjes/vriendinnetjes de hutten bewonderen.

Om half zeven is de prijsuitreiking. Om 19 uur is het alweer afgelopen.

O ja, de kinderen krijgen bij het naar huis gaan nog iets mee van een sponsor …

 

Blijven slapen en verlichting

Ook dit jaar mogen kinderen de laatste nacht blijven slapen. We willen de laatste avond en het terrein op een andere, bijzondere manier verlichten. Het nachtprogramma gaat overigens niet door als de organisatie het niet verantwoord vind, bijvoorbeeld als er slecht weer wordt verwacht.DSCN3919

Er zal dit jaar een geheel nieuwe opzet komen voor het blijven slapen, hierover komt nog uitgebreide informatie. Maar wat in ieder geval blijft zijn de kampvuren …

 

Nederlands kampioen barbecueën komt weer eten klaarmaken !

Op het slotfeest, waar ook alle ouders en grootouders mogen komen, zal ook dit jaar drievoudig nationaal kampioen barbecueën Frank van Waart voor de kinderen, ouders en vrijwilligers speciale hamburgers klaarmaken. Hiervoor neemt hij zijn eigen crew en BBQ’s mee. Er zijn ook vegetarische en halal burgers. De kinderen kunnen aan een lange tafel zelf hun broodje hamburger naar eigen smaak samenstellen, met kaas bijvoorbeeld.DSCN4058

Verhage zorgt voor frietjes

Als altijd zal Snackbar Verhage van het Winkelcentrum Bloemendaal zorgen voor de heerlijke frietjes. Wij zijn hun zeer dankbaar voor hun medewerking!

 

Verrassing verrassing de ???– competitie !!!

Dit jaar komt er een spannende …. competitie waar de kinderen elke dag aan mogen meedoen. Pas op, want het is in het begin best lastig. Maar als ze eenmaal bezig zijn met … willen ze niet meer stoppen. Er zijn verschillende leeftijdsklassen. Degenen die aan het eind van het Huttenbouwdorp de beste … zijn krijgen een beloning ….

 

Catering

De Catering zal weer goed voor iedereen zorgen. En het is er altijd gezellig met Ankie, Juan, Femke, Yvonne en Jose.DSCN3729

 

De Trampoline

Die blijft, natuurlijk!

 

De Lego speeltent

Een enorm succes en ook dit jaar dus weer erbij. We hebben de Lego speeltent zo opgevouwen dat deze direct weer klaar is. Met veel dank aan Lego winkel Play Todat Lego op de Lange Tiendeweg. Zij zullen ook dit jaar weer prijzen beschikbaar stellen.HBD2015 2

 

Ook dit jaar weer poffertjes en pannenkoeken

Wegens groot succes vorig jaar, ook deze zomer weer: de poffertjes- en pannenkoekenlunch bij het Huttenbouwdorp Noorderhout! Dit jaar zal het op de dinsdag zijn, dus kinderen hoeven dan geen lunch mee te nemen. Ook dit jaar zijn er weer enkele ‘topkoks’ bereid om lekkere poffertjes en pannenkoeken te bakken. Het zijn allen vrijwilligers en allemaal vinden ze het leuk om met elkaar en voor de kinderen te bakken. En voor de begeleiders uiteraard ….

 

Eigen muziek met nieuwe top-DJ’s

We hebben een eigen, grote installatie en een top-DJ erbij, een ervaren bouwer die erbij was de afgelopen jaren … We zorgen dat de DJ’s een mooi podium krijgen om hun kunsten te vertonen.

 

Tien prijzen voor de tien mooiste, leukste, beste enz. enz. hutten

Dit jaar zijn er nog meer prijzen te winnen. Dit jaar moeten de kinderen maar extra goed hun best doen, want er is een extra sponsor die wel heel leuke prijzen heeft. Wat de prijzen dit jaar zijn blijft nog even een verrassing, zo ook wie de sponsors zijn. Maar zeker is dat tien hutten een prijs kunnen winnen.

 

EHBO en noodopvang

Ook dit jaar zal de EHBO Vereniging weer helpen met eerste hulp, pleisters en goede raad. Zij ondersteunen ons elk jaar weer geweldig!DSCN3892

Wij hebben afspraken met het Groene Hart Ziekenhuis voor directe opvang, mocht dat nodig zijn. Een nabijgelegen sporthal is beschikbaar voor noodopvang, bijvoorbeeld als er onweer komt.

 

Professionele begeleiding door KinderBuro Jong-Leren

Er is specifieke begeleiding van Kinderburo Jong-Leren. Zij hebben veel ervaring in het onderwijs en het begeleiden van ouders en kinderen. Meer informatie is te vinden op http://jong-leren.net/home . Hun bijdrage aan ons Huttenbouwdorp wordt door veel ouders zeer op prijs gesteld.

 

Sociale Veiligheid, Gedragscode en Vertrouwenspersoon

Dit jaar heeft Nathalie Sie, een professional in Sociale Veiligheid, met ons het hele traject sociale veiligheid opnieuw bekeken. Er is een nog uitgebreider Handboek Gedragsregels opgesteld. Veiligheid voor de kinderen stond en staat bij ons altijd voorop. Voor iedereen is er een Vertrouwenspersoon.

 

Privacy

Alle gegevens zijn slechts bij een beperkt aantal mensen beschikbaar. U geeft toestemming voor het maken van foto’s en video’s tijdens het huttenbouwdorp, maar dan nog worden deze terughoudend gebruikt en alleen dan na expliciete toestemming van de ouders/verzorgers.

 

Informatie voor ouders die meehelpen, extra TD-ers

Dit jaar zal de begeleiding anders zijn dan voorgaande jaren. Er komen extra bijeenkomsten voor de vrijwilligers. Vooral de Technische Dienst is fors uitgebreid en zal het betere timmerwerk en opbouwwerk verzorgen. Handige mannen en vrouwen blijven overigens altijd welkom.

 

Uitgebreide informatie tijdig per mail en in de bus

Zoals elk jaar krijgen alle deelnemers tijdig alle informatie per mail én in de brievenbus.

 

DSCN3862

Hutten indeling: van het Vogelnestje tot de Toren

Er komen dit jaar 35 hutten. Elke groep hutten staat bij een speeltoestel op de natuurspeelplaats. Het zijn Het Vogelnestje, De Klauterboom, De Kabelbaan, De Keien, Het Houtkasteel en De Toren. De groep het Vogelnestje is al jaren meer voor de jongere kinderen. Dit jaar zullen bij De Toren de hutten komen waar vooral de oudere jongens en meisjes gaan bouwen.

Kinderen kunnen uiteraard aangeven bij wie ze in de groep willen.

 

Werkplaats met speciale …. voor de kids

De Werkplaats is er natuurlijk dit jaar ook weer. Maar het zal er nog mooier komen uit te zien. Verboden voor kinderen! En ook voor ouders trouwens. Alleen voor de Technische Dienst!

Maar … er komt dit jaar een aparte …. (!) voor de kids.

 

En beste (groot)ouders, live meekijken met eigen channel … ?

Dat kan … want er komt een ….. zodat u elke dag even van boven kunt meekijken …. U mag ook live een tip geven aan uw kind(deren) …

 

(Bijna) allemaal zelf gemaakt

Met veel vrijwilligers maken we zelf veel spullen. Dat is én goedkoop én het is leuk. We zijn in onze Werkplaats vaak in het weekend aan het werk. Tijdens het Huttenbouwdorp verhuizen we de Werkplaats naar het terrein zelf. Dit jaar gaan we met een groep trainees en oudere kinderen een heuse ….. maken.

 

Extra woensdagen in juli en augustus

Op de woensdagen 15 juli, 22 juli en 12 augustus zullen we voor de kinderen op de natuurspeelplaats al extra activiteiten organiseren. Nadere informatie volgt uiteraard.

 

Foto’s en video, live dagverslag

Alle deelnemers kunnen na afloop via het eigen intranet een eigen fotoalbum samenstellen. Er is een professionele fotograaf voor foto’s en een video. Elke dag is er ook een mediaverslag via een beveiligd channel.

 

Button-Huttenbouwdorp-Noorderhout-2015

Uitgebreid Trainee programma voor 12-plussers

Voor kinderen ouder dan 12 jaar is er het trainee programma. Zij kunnen meehelpen met de leiding. Er is al een hele groep van trainees die ook dit jaar weer gaat meedoen.

 

Verzekering

We hopen natuurlijk dat er niets gebeurd, maar voor de zekerheid is er een zeer uitgebreide verzekering afgesloten. Voor de kinderen en voor de vrijwilligers. Voor nadere informatie kunt u bellen.

 

Maatschappelijke stages

Wij hebben met middelbare scholen afspraken over (maatschappelijke) stages. Uiteraard kunnen meer scholieren meedoen met het huttenbouwdorp voor hun stage. Nadere informatie is te verkrijgen via 06 239 56 999.

 

Informatie bijeenkomsten

Net als vorig jaar komen er weer informatie bijeenkomsten voor de vrijwilligers en ouders. Dit jaar hebben we extra informatie bijeenkomsten. Houdt u in ieder geval de datum van donderdag 4 juni alvast vrij.

 

Kosten

Het inschrijfgeld bedraag € 25 per kind voor vier dagen spelplezier. Voor elk extra kind betaalt u € 22,50 per kind.

 

DSCN3720

Tijdig aanmelden

Vorig jaar waren er zo veel aanvragen, dat we dit jaar helaas moeten zeggen: vol is vol.

 

Relaties & Vrienden & Sponsors

Wij danken de tientallen sponsors en relaties die ook dit jaar weer het Huttenbouwdorp Noorderhout mogelijk maken. En vele, vele anderen die liever op de achtergrond blijven … Zonder hun ondersteuning is een huttenbouwdorp niet mogelijk. Veel dank!

Een uitgebreid overzicht volgt hier binnenkort …

 

Vriend of Ondersteuner worden van het Huttenbouwdorp?

Hebt u als bedrijf of instelling interesse om dit geweldige zomerevenement te ondersteunen? Met materiaal, kennis of een geringe financiële ondersteuning? U kunt altijd contact opnemen met 06 239 56 999 voor nadere informatie en de mogelijkheden. We hebben veel mogelijkheden.

 

Tenslotte, doet u ook mee ?

Er is een positieve sfeer het is en leuk om te doen. Van zaterdag tot en met zaterdag is er ondersteuning nodig!

Het huttenbouwdorp wordt georganiseerd door vrijwilligers uit de wijk zelf. Al vanaf het begin is er een vast team van ervaren en enthousiaste vrijwilligers en de steun van onze vele relaties. Elk jaar kunnen wij weer rekenen op vele oudgedienden én nieuwe enthousiaste bewoners. Vorig jaar waren er 130 vrijwilligers die meededen en meehielpen.

Maar extra vrijwilligers zijn altijd welkom. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer kinderen kunnen meedoen. Er is zoveel vraag dat extra hulp altijd welkom zijn.

Zelfs wanneer u maar één dag kunt helpen.

U kunt hierbij denken aan hutbegeleider, activiteiten begeleiden, houtploeg, EHBO-er, technische dienst, nachtwaker, catering medewerker en/of helpen met het opbouwen en opruimen. U krijgt dit jaar extra veel informatie.

Het weekend er voor gaan we opbouwen, de vrijdag na het huttenbouwdorp opruimen. Er is inmiddels een vaste ploeg van opbouwers en opruimers maat extra handjes zijn altijd welkom. Helpt u ook mee?

DSCN3750

Van de Wijk Door de Wijk

Dit zeggen we niet voor niets: al jaren hebben we honderden vrijwilligers uit de wijk die meedenken en meewerken aan het Huttenbouwdorp voor de kinderen uit de wijken Plaswijk en Bloemendaal. Lokale ondernemers sponsoren het evenement en helpen ons de kosten laag te houden. Wij rekenen ook dit jaar weer op veel hulp vanuit de wijk zelf!

 

 

Meer weten? Al aanmelden! Bel gerust

Bel gerust voor meer informatie (06 239 56 999) of stuur een mail naar info@wijkteamplaswijck.nl of huttenbouwdorpnoorderhout@wijkteamplaswijck.nl !

Op de hoogte willen blijven? Meedoen en meehelpen? Wilt u uw kind, kinderen, vriendjes en vriendinnetjes al opgeven? Dat kan door al een mail te sturen naar huttenbouwdorpnoorderhout@wijkteamplaswijck.nl of info@wijkteamplaswijck.nl.

Of bel met 06 239 56 999 en vraag naar Rob, Marije of Martin.

 

Inschrijvingsmodule

Indien u uw kind(eren) wilt inschrijven kunt u gebruik maken van onze inschrijvingsmodule. Deze is binnenkort beschikbaar. U kunt op deze module altijd zelf inloggen, nog wijzigingen aanbrengen, het laatste nieuws volgen en u opgeven voor de extra activiteiten. Voor vragen hierover kunt u altijd bellen met 06 239 56 999.

Hebt u geen PC, geen probleem, bellen kan ook.

 

DSCN4049

Graag tot ziens weer !

In dit jubileumjaar zal er een extra feestelijk programma zijn. Wij vinden het zelf ook ontzettend leuk om te doen. Dus graag allemaal tot ziens !!

 

Kijk ook bij de vorig jaar, op onze facebook pagina en binnenkort onze nieuwe website:

Huttenbouwdorp vorig jaar !

Onze Facebookpagina

En onze nieuwe website www.bloemendaalplaswijck.nl