Vorige huttenbouwdorpen: een warm 2019 maar weer zeer geslaagd

Wat een bijzonder huttenbouwdorp … zo warm, zo veel mensen, maar alles is weer zeer geslaagd geweest voor jong en oud, en vooral weer zeer relaxt. Een ouder die voor de eerste keer meedeed zei het al, zo veel kinderen en vrijwilligers, en alles gaat even goed als gemoedelijk. Wat je merkt is dat we inmiddels een zeer grote en ervaren staf hebben, dat straalt kennelijk ook uit naar het huttenbouwdorp en de kinderen zelf.

Het was de maandag en de dinsdag inderdaad wel erg warm… Veel extra drinken en zonnebrandpauzes, veel rustmomenten en ook eerder naar huis gaan. Ook de woensdagavond met het blijven slapen was met onweer in de buurt spannend, uiteindelijk is het allemaal goed gegaan. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, die zien wij ook, maar dat is altijd.

De nieuwe extra’s voldeden prima. De nieuwe en extra luxe toiletunits zijn, zo hoorden wij, zeer op prijs gesteld, die blijven dus. De QR pasjes idem: het in- en uitscannen ging nu veel sneller. Volgend jaar zullen we met extra én leuke ICT toepassingen komen … De nieuwe wateraansluiting was een uitkomst. Ook het ‘slijm maken’ was zeer in trek.

Er zijn 42 hutten gebouwd, door 255 kinderen, de een nog mooier dan de anderen. Sommige kinderen bleven timmeren, andere kinderen hebben vooral in de chilltent gezeten en zich daar met allerlei leuke extra’s vermaakt.

De nieuwe extra activiteiten als Hair Make Over en Bijen Ballen maken waren geslaagd en komen volgend jaar weer terug! Ook over de andere bestaande activiteiten als de Aquabanen, het Kinder Cicurs, Kinder Yoga, Lasergamen, Levend Stratego, de Popschool (wat een drumtalenten zijn er!), Kinder Keuken, de Natuurexcursie, het Ponyrijden, enz. enz. hebben we veel leuke reacties van kinderen gehad. Zelf vinden we het overigens ook leuk om te organiseren en doen …..

Alle 200 vrijwilligers en 40 trainees/stagescholieren hebben een bloemetjes of plant gehad, gesponsord door MoreLips, als dank voor ieders inzet. Dat mag ook wel genoemd worden, er waren dit jaar zeer veel ouders en vrijwilligers die hebben meegeholpen, wij hopen dat jullie ook een leuke tijd hebben gehad.

Als staf hebben we ook een mooie tijd gehad met de kinderen, andere vrijwilligers en met elkaar, waarbij we vooral de cateringploeg willen noemen: wat hebben die elke elke avond voor alle stafleden geweldig gekookt!

En dank natuurlijk aan de sponsors, er waren er velen, de meesten blijven liever op de achtergrond, maar enkelen enkelen willen we speciaal noemen en bedanken: natuurlijk voor de frietjes van Verhage (https://www.facebook.com/verhagegouda) uit het winkelcentrum: jullie allemaal weer veel dank dat jullie voor de negende achtereenvolgende keer alle kinderen hebben getrakteerd. Garage van Loon bij het Hamstergat voor hun spontane hulp (https://vanlooncarservice.nl/) , de Jeugdbrandweer https://www.facebook.com/jgdbrwgouda/ voor hun geweldige hulp bij de 4 aquabanen (veel dank weer Mathieu), de EHBO Vereniging Gouda voor alle pleisters en goede raad (veel dank Gerard, Martin, Alco, Miranda, Sjaan, Annelique, Anneke en Ruud!), uiteraard dank aan Wijngo (http://www.wijngo.nl/services/verhuur.html), De Kaashakker https://www.facebook.com/dekaashakkergouda/ in het winkelcentrum (het is allemaal op!), Leon van Hevelingen voor je inzet en extra hulp ook dit jaar weer (https://leonhoveniers.nl/), ook Leon Verkleij Boomverzorging voor je inzet en extra hulp ook dit jaar weer, dank aan Plus Koorneef aan het Hoogendorpplein voor alle service (https://www.plus.nl/supermarkten/gouda_plus-koornneef_284), dank aan de Gamma natuurlijk (https://www.gamma.nl/bouwmarkten/gouda-GOUEL) en Gromax Bodegraven (https://gromaxverhuur.nl/) voor de wel heel speciale machine (!), allen hebben op hun bijzondere manier het huttenbouwdorp ondersteund. Zie onze facebook pagina https://www.facebook.com/HuttenbouwdorpNoorderhout/ voor de foto’s en logo’s.

De vakantie is voorbij, iedereen dank voor de mooie tijd met elkaar op dat kleine stukje Noorderhout, iedereen graag weer tot ziens, en bewaar de goede herinneringen …