Vorige huttenbouwdorpen: 2011 eerste keer geslaagd!

Van de website uit 2011:

 

“We wonen in een mooie, groene wijk. Er zit nog steeds voldoende pit in de wijk en we krijgen veel gedaan. Bij dit alles het besef dat er meer dan voldoende positieve ontwikkelingen zijn. Ook ons eerste huttenbouwdorp afgelopen zomer was geweldig, van iedereen leuke reacties gehad, een goede onderlinge sfeer en opnieuw bleken veel medebewoners als vrijwilliger mee te willen doen. Zeker als we bedenken dat het de eerste keer was dat een huttenbouwdorp in deze opzet in Plaswijck is georganiseerd. Het belangrijkste is dat de kinderen het naar hun zin hadden en een leuke en leerzame afsluiting van de zomervakantie hebben gehad.

In totaal hebben zo’n 65 kinderen uit Plaswijck meegedaan, in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Het huttenbouwdorp vond plaats op de nieuwe, vorig jaar geopende natuurspeelplaats Noorderhout in Plaswijck, op de geluidswal langs de A12. Er hebben zo’n 45 vrijwilligers meegeholpen, ook uit andere wijken: de houtploeg, EHBO-ers, de technische dienst, nachtwakers, de hutleiders, de catering, enz., enz. Het huttenbouwdorp is mede mogelijk geweest dankzij de hulp en financiĆ«le ondersteuning van een groot aantal bedrijven en instellingen.

De organisatie van een huttenbouwdorp draait geheel op vrijwilligers en mede dankzij deze bijdragen van overheden, instellingen en bedrijfsleven is het financieel mogelijk om dit soort positieve evenementen te organiseren. Het resterende bedrag is gefinancierd uit het 3 euro wijkbduget.

We kunnen met elkaar terugkijken op een geslaagd zomerevenement. Om die reden zal dit evenement volgend jaar zeker vervolgd worden, wederom in de laatste week van de zomervakantie.

Het huttenbouwdorp was weer een groot succes. Bekijk hier waarom:”